RL: NBG slomio Jug, tron brani na svom bazenu

Vaterpolo 24. feb 202320:15
Nikola Jakšić
Starsport

U velikom derbiju vaterpolo Regionalne lige, Novi Beograd je u Gružu savladao Jug 13:10 (2:3, 3:0, 6:5, 2:2) i na taj način obezbedio prvo mesto i domaćinstvo F4 na svom bazenu. Biće to prilika da se reprizira prošlogodišnji uspeh kada je Gocićev tim osvojio prvi trofej u istoriji.

Odlična utakmica, dosta preokreta, raspoloženi strelci i objektivno veći kvalitet Novog Beograda. Prvi udar Novobeograđani su učinili u drugoj četvrtini kada su seriju počeli raspoloženi Jakšić, Skumpakis i Mandić. Ovaj poslednji je tako krenuo u svoju simultanku i praktično veći deo trećeg dela, efikasnog na obe strane, držao Novi Beograd u igri.

FOTO: VK Novi Beograd

Jug nije popuštao Fatović je odgovarao Mandiću. U poslednja dva minuta tog dela kod 8:8 Pijetlović, Strahinja Rašović i Granados su doneli plus tri pred završni deo. Fatović nije dozboljavao mir. Sa dva gola je vratio nadu Jugu. Strahinja Rašović je na polovini četvrtine sa  igračem više pogodio za 12:10. Time je sve bilo rešeno, zaslužen trijumf aktuelnog prvaka regiona.

Strelci: Fatović četiri, Kržić ,Kakaris dva, Biljaka, Vukojević jedan za Jug, Mandić četiri, Jakšić, Strahinja Rašović dva, Granados, Pijetlović, Drašović, Skumpakis, Vlahopulos jedan za Novi Beograd.

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Jadran iz Herceg Novog je pobedio Mladost 13:12 (3:4, 4:4, 3:3, 3:1). Malo iznenađenje u režiji borbenih Novljana. Mladost je vodila 6:3 da bi Novljani kao dan ranije protiv Novog Beograda sa tri gola u kratkom vremenu izjednačili. Isra priča je bila i u trećem delu. Jelača je vukao Zagrepčane do 11:8 , Kalturin je vraćao Jadran u igru. U poslednjem delu Danilo Radović je izjednačio 11:11, Mijič je pogodio za vođstvo Mladosti, Muskat sve vratio na početak. Gol za pobedu je postigao Valisije Radović 63 sekunde pre kraja.

VK Jadran/Vuk Ilić

Strelci za Mladost: Jelača pet, Dadvani, Gluhaić i Rakovac po dva, Mijič jedan, strelci za Jadran: Kalturin četiri, Đuro Radović tri, Muskat dva, Vujović, Danilo Radović, Stupar i Vasilije Radović po jedan.

Splitski Jadran je bio bolji od Crvene zvezde 12:11 (2:4, 5:2, 3:1, 2:4). Za malo da Beograđani pokvare napore evroligaša. Zvezda je vodila 4:1, raspoložen je bio Miloš Vukićević. U drugih osam minuta su Splićani igrali svoju igru. Dirigent je bio Bukić. Bolja igra domaćina je rezulrirala vođstvom 10:6, pa 11:7 početkom poslednjeg dela. Tada je Zvezda zaigrala na sve ili ništa. Za četiri minuta dva gola Gajića, zatim Vukićevića i Tankosića i 2,45 do kraja bilo je nerešeno. Ipak Luka Bukić je stavio tačku 49 sekundi pre kraja. Imala je Zvezda igrača više ali udarac Radovića je završio u bloku.

VPSCG/Dušan Sandić

Strelci za Jadran: Bukić četiri, Burić, Marinić-Kragić dva, Butić, Petka, Dužević i Zović po jedan, strelci za Crvenu zvezdu: Vukićević tri, Gajić dva, Tankosić, Danković, Vasić, Baničević, Basara i Milojević po jedan.

Partizan je posle slabe prve četvrtine pokazao kvalitet protiv Mornara i pobedio 11:6 (1:3, 5:2, 2:1, 3:0). Uspavanka u prvom delu pretvorila se u potpunu dominaciju i siguran trijumf, drugi na turniru u Splitu.

Strelci: Bušelić, Akrap dva, Čumbelić i Gudurić jedan za Mornar, Gladović tri, Smiljević i Giga dva, Jakšić, Trtović, Anđelić i Božović za Partizan.

VK Partizan/Slobodan Sandić

Šabac je savladao Primorac 13:8 (0:3, 4:3, 4:1, 5:1), dok je Radnički bio bolji od Solarisa 15:12 (5:4, 5:3, 2:2, 3:3). Šapčani su dotvolili Kotoranima do dominiraju u prvoj četvrtini i povedu 3:0. Na poluvremenu je Primorac imao prednost 6:4 koristeći nedopuštenu indolenciju u taboru rivala. Na odmoru su usledile kritike trenera Ličanina i Šapčani su u drugih 16 minuta pokazali veliku razliku u kvalitetu u odnosu na tim Ranka Perovića. Kotorani su sada definitivno poslednji i iduće sezone igraće u A1 ligi.

FOTO: Slobodan Sandić

Strelci: Stanojević, Mršić dva, Gardašević, Gopčević, Vujošević i Baštrica po jedan za Primorac Repanović , Barać, Stojanović, Šulc i Toholj dva, Šakudinov, Korać i Kopcev po jedan za Šabac

Posle teškog poraza od Jadrana iz Splita, Kragujevčani su duel sa Solarisom pokušali da iskoriste za početak povratka u normalu. Daleko je to međutim bilo od željene igre. Odrađen je posao protiv rivala koji po kvalitetu ni jednog trenutka nije mogao da se meri, zabeležena je pobeda uz efikasnog Lukića. Ipak, daleko je to od onoga što se u Kragujevcu želi.

Strelci: Lukić šest, Stanojević tri, Ukropina dva, Drašković, Poznanović, Ukropina, Branković po jedan za Radnički, Erak tri, Penava i Rak dva, Jakovčević, Kadmenović, Radan, Burburan i Šparada jedan.

VK Radnički

U subotu, 25. februara igraju: Novi Beograd- Primorac, Radnički – Mornar, Mladost – Jug, Solaris – Crvena zvezda, Jadran HN – Šabac, Jadran S – Partizan.

Plasman: Novi Beograd 30, Jug 24, Jadran S 24, Radnički 22, Mladost 17, Crvena zvezda 16, Jadran HN 11, Partizan 11, Šabac 10 , Mornar 6, Solaris 4, Primorac 0.

Komentari

Vaš komentar