RL: Žestoki okršaji u regionu, pred evropska iskušenja

Vaterpolo 24. nov 202212:55 0 komentara
VK Novi Beograd

Drugi turniri Regionalne lige na programu su od 25. do 27. novembra. Domaćini su Partizan na bazenu Banjica i Mladost na bazenu na Savi. Prvi turniri su održani početkom oktobra kada su odigrana dva kola.

Osim za Mladost, Jadran HN, Mornar i Solaris, susreti ovog vikenda će za ostale klubove biti provera forme za utakmice koje ih očekuju sredinom nedelje u međunarodnim LEN takmičenjima. Četiri učesnika regiona će igrati u Ligi šampiona, Novi Beograd, Radnički, Jug i Jadran Split. U drugom kolu 29. i 30. novembra Radnički je domaćin Hanoveru, Jadran Split dočekuje Pro Reko, Novi Beograd igra kod kuće sa OSC-om, dok je Jug u Gružu rival Marselja.

Foto VK Radnički Kragujevac
Foto VK Radnički Kragujevac

Još četiri će 30. novembra igrati u osmini finala Evrokupa. Crvena zvezda je gost Vašaša, Partizan dočekuje Panionios, Šabac Barselonu, a Primorac na svom bazenu igra protiv Turkoana.

U Beogradu će snage odmeriti Jug, Partizan, Jadran, Crvena zvezda, Primorac i Radnički. Posle debakla protiv Breše u Ligi šampiona, Jug je osvojio prvi Superkup Hrvatske i raseterećen dolazi na Banjicu. Njegov duel sa Radničkim će biti u derbi grupe. Kragujevčani traže formu i ovo je idealna prilika da se Radnički pripremi za nastavak evropske sezone na pravi način.

VK Partizan

Partizan ima odličnu sezonu, bez kiksa, prijatno je iznenađenje. Veliki ispit će biti duel sa Dubrovčanima u kojem nemaju šta da izgube. Korolija ima kompletan tim. Crvnoj zvezdi je u glavi duel sa Vašašom u osimini finala Evrokupa. Savić može da računa na sve igrače.

Crnogorski timovi dolaze sa različitim polazištem. Sve bolji Kotorani takođe igraju u Evrokupu, rival je Turkoan i postoje šanse za prolaz. Trener Perović će sigurno protiv srpskih timova juriti formu za prvi susret sa Francuzima u sredu 30. novembra. Jadranu je ostala Regionalna liga i takmičenje u Kupu i šampionatu Crne Gore pa sigurno bez kalkulisanja dolaze na Banjicu.

VK Jadran/Vuk Ilić

U Zagrebu bi Novi Beograd i Jadran Split trebalo da imaju dve lake utakmice. Njihov susret je šlager turnira, Splićani sigurno ne misle da se predaju pred srpskim šampionom koji je na papiru favorit.

Šabac će imati dobre provere protiv Mladosti i Mornara i pred evropski ispit sa Barselonom će trener Ličanin imati jasnu sliku. Mladost nema sastav kao ranijih godina i pitanje je koliko može. Mornar i Solaris su u tom rangu pa može da se zaključi da će svi mečevi u kojima učesnici nisu Jadran i Novi Beograd biti neizvesni.

FOTO: Slobodan Sandić

Plasman posle dva kola: Novi Beograd, Jug, Radnički, Jadran Split  po šest, Crvena zvezda, Mladost, Jadran HN, Mornar po 3, Partizan, Primorac, Šabac i Solaris bez bodova.

BEOGRAD: Petak: Jug – Partizan (18), Jadran Herceg Novi – Crvena zvezda (19.30), Primorac – Radnički (21); Subota: Crvena zvezda – Primorac (18), Jadran Herceg Novi – Partizan (19.30), Jug AO – Radnički (21); Nedelja: Primorac – Partizan (10), Radnički – Jadran Herceg Novi (11.30), Crvena zvezda – Jug (13)

ZAGREB: Petak: Jadran Split – Šabac (17), Mornar – Mladost (18.30), Solaris – Novi Beograd (20); Subota: Mornar – Šabac (17), Mladost -Solaris (18.30), Jadran Split – Novi Beograd (20); Nedelja: Novi Beograd – Mornar (10), Mladost – Jadran Split (11.30), Solaris – Šabac (13).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!