RL: Zvezda rastužila Partizan u Kragujevcu

Vaterpolo 8. okt 202220:14 1 komentar
VK Crvena zvezda/S. Sandić

Vaterpolisti Crvene zvezde, posle poraza od Radničkog – 15:10 u prvom, pobedili su Partizan sa 13:12 (3:2, 5:3, 3:3, 2:4) u drugom kolu Regionalne lige, na turniru koji se igra u Kragujevcu.

Golove za Crvenu zvezdu, postigli su: Veljko Tankosić tri, Lukaš Seman i Marko Radović, Miloš Vukićević po dva, Radoljub Gajić, Vuk Milojević, Dušan Vasić, Gavril Subotić po jedan. Golove za Partizan, postigli su: Luka Gladović četiri, Petar Smiljević i Lovre Miloš po tri, Marko Dimitrijević i Lovro Poparić po jedan.

Posle velike borbe u prvoj deonici, na semaforu je pisalo 3:2 za Crvenu zvezdu. Strelci za crveno-bele, bili su Lukaš Seman, Gavril Subotić i Veljko Tankosić. Golove za Partizan, postigli su Lovre Miloš i Petar Smiljević.

U drugoj deonici, Zvezda je preko Radovića stigla do 4:2, a Partizan preko Gladovića do 4:4. Zvezde je na seriju Partizana od 2:0, odgovorila istom merom za 6:4. Strelci su bili Milojević i Radović. Dimitrijević je smanjio na 5:6, ali je već u sledećem napadu, Gajić pogodio za 7:5. Nedugo zatim, Zvezda je pobegla na plus tri u režiji Vukićevića.

VK Partizan/S. Sandić

Partizan je bio u delikatnoj situaciji, morao je dosta toga do popravi kako bi u drugom poluvremenu, stigao do pozitivnog rezultata. Nadu Partizanu vratio je Miloš – 6:8, ali je Tankosić bio siguran za 9:6. Vasić je pogodio za 10:6, a Paparić za 7:10. Tankosić je pogodio još jednom za 11:7.

Na osnovu viđenog do tog momenta, bilo je jasno da Partizanu treba čudo da stigne do pozitivnog rezultata u poslednjem kvatalu. Čuda se u sportu i vaterpolu dešavaju, ali ne i ovoga puta.

Crvena zvezda je završila učešće na turniru u Kragujevcu. Podsećanja radi, u prvoj rundi je poražena od Radničkog sa 15:10, dok ekipu Partizana očekuje duel sa Kragujevčanima, koji slove za velikog favorita uoči meča koji sledi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare