Savić izabrao za Strazbur, kvintet asova na odmoru

Vaterpolo 8. jul 202218:16 > 21:46
VSS/Slobodan Sandić

Vaterpolisti Srbije osvojili su peto mesto na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj, a uoči finalnog turnira Svetske lige koji se igra od 22. do 27. jula u Strazburu, selektor Dejan Savić je objavio spisak, bez pet ključnih igrača.

Naime, na finalnom turniru Svetske lige neće igrati Dušan Mandić, Sava Ranđelović, Nikola Jakšić i Strahinja Rašović, koji će se priključiti državnom timu tokom pripreme za Evropsko prenstvo u Splitu, a u timu nema ni Branislava Mitrovića koji je u skladu sa ranijom dogovorom sa selektorom Savićem zvršio reprezentativno leto.

Podsećanja radi, sigurni učesnici finalnog turnira su Srbija, Španija, Italija, Francuska, SAD, Japan i Kanada, a nakon odustajanja Brazila, dilema je Crna Gora ili Kazahstan.

Vaterpolisti Srbije, pripreme će početi u ponedeljak 10. jula, a za mesto u timu, boriće se:

VSS/Slobodan Sandić

Golmani: Dimitrije Rističević (Panatinaikos), Lazar Dobožanov (Radnički), Vladimir Mišovic (Crvena zvezda), Milan Bulajic (Valis); Bekovi i centri: Đorđe Lazić (Breša), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Luka Pljevančić, Marko Radulović, Nemanja Vico, Nikola Lukić (Radnički), Ognjen Stojanović (Šabac), Petar Velkic (Ortiđa), Radomir Drašović, Vasilije Martinović, Viktor Rašovic (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Filip Branković (Radnički).

Jasno je da selektor Dejan Savić želi da isproba sve raspoložive snage, kako za Evropsko prvenstvo, tako i za ostala velika takmičenja u period koja sledi. To naravno ne znači da je Srbija odustala od borbe za medalje na finalnom turniru Svetske lige, naprotiv.

Komentari

Vaš komentar