SL F8: Mađarska bolja od Hrvatske, Grčka od Francuske

Vaterpolo 30. apr 202218:09 0 komentara
VPSCG/Krsto Vulević

Vaterpolisti Mađaske pobedili su Hrvatsku u meču za peto mesto na evropskom delu kvalifikacija za Svetsku ligu sa 14:9, dok je u borbi za sedmo mesto, Grčka bila bolja od Francuske sa 18:12.

Hrvatska koja je bez prilike da se bori za mesto na finalnom turniru, ostala posle poraza od Italije sa 8:6, poražena je i od Mađarske, koja je u četvrtfinalu poražena od Španije sa 10:9. Mađari su slavili sa 14:9 (3:1, 1:3, 5:2, 5:3).

Prevagu na tasu Mađarske, doneli su Marton Vamoš sa četiri, Gergelji Burijan sa tri i Akoš Konarik sa dva gola. Kod Hrvatske, raspoloženi za igru u napadu, bili Jerko Marinić Kragić sa tri i Luka Bukić sa dva gola.

VPSCG/Krsto Vulović

U meču za sedmo mesto, Grčka je nadigrala Francusku, koja će biti domaćin finalnog turnira Svetske lige sa 18:12 (5:2, 4:3, 6:3, 3:4). Najefikasniji u sastavu Grčke, bili su Konstantinos Kakaris sa četiri, Stilijanos Agriropulos sa tri, odnosno Aleksandros Papanastasiju u Joanis Alafragakis sa po dva gola. Kod Francuske, bolji od ostalih, bili su Tomas Verno sa četiri i Mehdi Marzuki sa dva gola.

VPSCG/Krsto Vulović

U finalu, snage će odmeriti Srbija i Italija, a obe selekcije su izborile plasman na finalni turnir Svetske lige u Strazburu, zajedno sa selekcijama Francuske, SAD, Australije, Kanade i Brazila, a jedina dilema je – Crna Gora ili Španija? Odgovor ćemo dobiti posle utakmice za treće mesto.