Soro: Partizan će rešiti probleme koji odavno postoje

Vaterpolo 9. apr 202411:31 4 komentara
Starsport

Nije bilo lako pronaći sagovornika na temu „Partizan“. Čuli smo dosta molbi da se razume stav ćutanja, izbegavanja komentara.

Bilo je i obećanja o kasnijem kontaktu ali je utisak da mnogo toga nerazjašnjenog u krizi sedmostrukog prvaka Evrope sprečava pojedince da se konkretno izjasne.

Povezano

Slobodan Soro, međutim, nije želeo da ostane nem. Istina, u dužem razgovoru, dosta stvari je ostalo samo za uši novinara ali opet, valja ceniti da je sadašnji direktor Novog Beograda pričao za Sport klub.

„Ponosan sam na uradjeno sa Partizanom, mislim da sam najtrofejniji igrač u poslednjih ne znam koliko decenija jer sam osvojio sve što je moglo. Pored pet prvenstava, četiri kupa tu su i Liga šampiona, Super kup i Trofej LEN.“ kaže nekada vrsni reprezentativni golman.

U Partizanu je proveo ukupno devet godina. Bio je jedan od onih koji je otišao 1999. u vreme bombardovanja:

„Već tada su postojali finansijski problemi. Dugovanja su bila stalna. I danas se duguje bivšim igračima“.

I onda info sa najboljeg mogućeg izvora:

„Moje tri poslednje sezone u Partizanu, do 2015. kada sam otišao, su prošle bez plaćanja. I sam sam u krugu poverilaca, čekam isplatu duga. Istina, tada sam trenirao i igrao za Brazil i da toga nije bilo, dugovanja bi imala daleko veće posledice“.

U najuspešnijoj godini Partizana 2011. kada je Soro branio gol najbolje ekipe u Evropi nije sve išlo glatko.

„Tada smo dobili četiri – pet plata za celu sezonu a ostatak tek posle osvojene titule. Slično je bilo i u Bečeju 2000. kada sam igrao za ovaj klub“.

Kao igrač Soro naravno nije bio potpuno upućen u klupske finansijske priče:

„Znam da je bilo raznih glasina, neispunjenih obećanja. Siguran sam međutim da svako ko je radio u upravi kluba nije radio protiv njega. Niko nije neodgovoran da krene u neplaćanje komunaliija a da u glavi nema kasnije rešenje. Mada sećamo se da u to vreme ovakve situacije nisu bile vezano samo za Partizan. Sećam se da je bazen zahvaljujući letnjim sezone 2007 i 2008 završavao u sa pozitivnim saldom.

Za Sora nema dileme:

„Partizan mora da postoji, to je u interesu svih. Banjica je institucija, crno-beli su jedan od najtrofejnijih sportskih klubova na svetu. Rešenje za bolje funkcionisanje mora da se nađe. Drago mi je da je u celoj situaciji sačuvan dobar rad sa mladjim selekcijama i za to Partizan zaslužuje čestitke. Prilagodili su se situaciji i verujem da će i sada da se nadje rešenje. Rešenje pitanja vaterpolo kluba Partizan je od izuzetne važnosti za srpski sport.“

Povratak u bazen je velika stvar. Sistem počinje od toga:

„Škola i sve drugo od igrača, trenera i uprave mora da profunkcioniše. Plasman u niži nivo nije tragedija ako se pametno iskoristi. Svima je jasno da je Partizan jedna od najvažnijih karika srpskog vaterpola a pogotovo sada kada smo u rezultatskom slobodnom padu. Neka se u klubu okrenu budućim akcijama, vreme će učiniti svoje“.

Nekadašnji golman Partizana zaključuje:

„Nisam ipak, u kompletnoj priči. Čujem informacije. Dao sam podršku promenama pre tri godine ali očigledno nije bilo kako je planirano. Bilo je i ranije nekih ideja, iz raznih razloga nisu realizovane. Ko zna šta bi bilo, ali ponavljam da niko ko je vodio klub nije želeo da se dodje do ovakve situacije. Partizan ne sme da nestane i siguran sam da neće nestati“.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare