SP: Grčka preko Hrvatske do bronzane medalje

Vaterpolo 3. jul 202215:37 0 komentara
Sport Klub

Vaterpolisti Grčke uspeli su posle sjajne igre tokom čitavog meča da pobede selekciju Hrvatske sa 9:7 (1:0, 4:3, 3:2, 1:1), uspeli su da stignu do bronzane medalje na Svetskom prvenstvu.

Golove za Grčku, postigli su: Konstantinos Kakaris tri, Stilijanos Agriropulos dva, Dimitrios Skumpakis, Janis Fontulis, Angelos Vlahopulos, Konstantinos Genedijunas po jedan. Golove za Hrvatsku, postigli su: Luka Bukić tri, Loren Fatović, Marko Žuvela, Konstantin Harkov i Jerko Marinić Kragić po jedan.

Grčka, koja je u borbu za bronzanu medalju ušla bez prvog golmana Emanuela Zerdevasa i sjajnog Aleksandrosa Panastasijua, dobila je prvu deonicu sa 1:0, a strelac je bio Konstantinos Kakaris. Hrvatska nije uspela da nađe rešenje za izuzetno agresivnu i pokretljivu odbranu Grčke. S druge strane, Marko Bijač je imao četiri sjajne intervencije.

Al Bello, Getty Images

Početkom druge četvrtfine, Grčka je u režiji Konstantinosa Kakarisa i novog igrača, Novog Beograda, Dimitriosa Skumpakisa pobegla na 3:0. Ivica Tucak je bio primoran da zatraži minut odmora. Međutim, nedugo zatim, na semaforu je pisalo 4:0, strelac je bio Stilijanos Agriropulos.

Luka Bukić je pogodio za 1:4, Janis Fontulis za 5:1, a zatim su usledila dva gola u režiji Lorena Fatovića i Marka Žuvele za 5:3. Konstantin Harkov nije iskoristio peterac u ovom period igre.

Sport Klub

Luka Bukić je bio precizan sa 4:5, ali je već u sledećem napadu Konstantinos Kakaris pogodio za 6:4. Hrvatska je promašila dva čista zicera, a kazna je stigla u vidu golova, koje su postigli Stilijanos Agriropulos i Angelos Vlahopulos – 8:4. Konstanin Harkov je uoči poslednjeg kvartala uspeo da smanji na 5:8.

Sport Klub

Navijači Hrvatske su se probudili kada je Marko Jerenić Kragić pogodio za 6:8. Usledio je rat nerava, a mreže su mirovale, a na dva minuta pre kraja, na radost navijača Grčke,  a na žalost navijača Hrvatske, pogodio je Konstantinos Genedijunas za kapitalnih i nedostižnih 9:6.

Podsećanja radi u borbi za zlatnu medalju snage će odmeriti Italija i Španija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!