SP: Srbija slomila Australiju za mesto u četvrtfinalu

Vaterpolo 23. jun 202219:05 > 19:21 3 komentara
REUTERS/Marko Djurica

Izabranici Dejana Savića, vaterpolisti Srbije, pobedili su Australiju u drugom kolu Svetskog prvenstva sa 6:5 (1:1, 2:2, 2:2,1:0). pa su uoči duela sa Kazahstanom izborili plasman u četvrtfinale. Podsećanja radi, Srbija je u prvoj rundi pobedila SAD sa 17:13, dok je Australija bila bolja od Kazahstana sa 10:4.

Golove za Srbiju, postigli su: Dušan Mandić i Nikola Lukić po dva, Radomir Drašović i Nikola Jakšić po jedan. Golove za Australiju, bili su: Nejtan Pauer i Džonatan Edvards po dva, Džordž Ford jedan.

Gonzalo Fuentes, Reuters

Australija je bez straha i kompleksa ušla u duel sa selekcijom Srbije, pa se tokom prvog poluvremena vodila ravnopravna borba. Srbija je povela golom Nikole Jakšića, Australija okrenula na 2:1, a izjednačenje doneo Dušan Mandić.  Mandić je pogodio za 3:2, ali je posle Nejtana Pauera i Džonatana Edvardsa, mrežu zatresao i Džordž Ford – 3:3.

Tokom treće deonice, Nikola Lukić je pogodio za 4:3, a Nejtan Pauer za 4:4. Rat nerava je nastavljen, odbrane su bile odlične, a uoči poslednje četvrtine, na semaforu je pisalo – 5:5. Strelci su bili Džonatan Edvards i Radomir Drašović.

Francois Nel/Getty Images

Odbrane su bile granitne u završnom kvartalu, mreže su mirovale, a na tri minuta pre kraja, Nikola Lukić je uspeo da zatrese mrežu za 6:5. Ispostavilo se da je to i konačan rezultat odličnog i dramatičnog meča.

Srbiju sada očekuje duel sa Kazahstanom koji će biti lišen rezultatskog značaja, a u ovom momentu teško je proceniti ko će biti rival izabranicima Dejana Savića na putu ka polufinalu.

PR Montenegro WP and SW federation Krsto Vulović

Naime, Srbija igra protiv boljeg iz duela 2B – 3A. 2B može da bude selekcija Hrvatske, može i selekcija Grčke, a još uvek iz borbe nije otpisan Japan. 3A mogu da budu selekcije Crne Gore, Gruzije i Brazila.

Objektivno, rival Srbiji bi trebalo da bude Hrvatska ili Grčka, a podsećanja radi pomenute selekcije su u prvoj rundi odigrale nerešeno, pa će prvo mesto osvojiti selekcija koja na kraju grupne faze takmičenja bude imala bolju gol razliku.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare