SP (U16): Srbija vs. Mađarska, Crna Gora vs. Grčka

VSS

Vaterpolisti Srbije, momci do 16 godina, pobedili su Tursku sa 13:5 (3:1, 3:1, 4:2, 3:1) na Svetskom prvenstvu, koje se održava u grčkom Volosu, pa su izborili plasman u polufinale.

Srbija će u polufinalu igrati protiv Mađarske, koje je pobedila Italiju sa 12:9. Crna Gora je posle peteraca slavila protiv Španije sa 14:13, pa će u polufinalu igrati protiv Grčke, koja je pobedila Hrvatsku sa 14:12.

Golove za Srbiju, postigli su: Strahinja Krstić sedam, Luka Gladović tri, Filip Novaković, Novak Lazić, Milan Đokanović po jedan. Najefikasniji u sastavu Turske, bio je Efe Napioglu sa tri gola.

Izabranici Miloša Korolije su kontrolisali dešavanja u bazenu od prvog do poslednjeg minuta. Uspeli su da opravdaju ulogu favorita, uspeli su da stignu do dve meč lopte za osvajanje medalje na planetarnoj smotri.

VPSG

Podsećanja radi, Srbija je na nedavno završenom Svetskom prvenstvu za igrače do 18 godina osvojila srebrnu medalju, a u finalu je poražena od Mađarske, posle peteraca. Srbija sada ima priliku da se revanšira selekciji Mađarske, da stigne do još jednog finala.

Komentari

Vaš komentar