SP (U18): Mađarska posle peteraca rastužila Srbiju

Vaterpolo reprezentacija Srbije
VSS Slobodan Sandić

Vaterpolisti Srbije, momci do 18 godina, posle trilera i peteraca, poraženi su od Mađarske sa 16:15 (4:2, 1:2, 3:2, 3:5, 5:4). Bronzanu medalju je osvojila selekcija Španije, koja je posle velike borbe i neizvesne završnice pobedila Holandiju sa 13:11.

Golove za Srbiju, postigli su: Aleksandar Kovačević tri, Marko Dimitrijević, Nikola Kojić, Bogdan Gavrilović po dva, Viktor Urošević i Bogdan Breščanski po jedan. Najefikasniji u sastavu Mađarske, bili su Akos Nađi sa tri, Rolans Gast i Peter Salai sa po dva gola.

Povezano:

Mađarska je vidno rasterećenije počela meč. Uz kvalitet koji poseduje, uz pritisak koji su plećima nosili izabranici Uroša Stevanovića, koji su želeli pred svojim navijačima da stignu do trona, Mađari su posle prve deonice vodili sa 4:2.

Mađarska je povela sa 5:2, ali je Srbija uz veliku podršku sa tribina, uz daleko bolju igru u oba smera, uspela da stigne do 4:5. Stigla je Srbija i do 6:6, ali je uoči poslednjeg kvartala, Mađarska vodila sa 8:6.

Na pet minuta pre kraja utakmice, Srbija je stigla do 9:9 i bilo je jasno da sledi rat nerava. Mađarska je povela sa 10:9, Srbija stigla do 10:10. Mađarska je preko Lajnvebera stigla do 11:10, a izjednačenje je doneo Nikola Kojić.

VSS Slobodan Sandić

Do kraja je ostalo 80 sekundi. Mađarska je izgubila loptu, Božović je pogodio prečku. Mađarska je ponovo izgubila loptu, a Srbija imala 18 sekundi za poslednji napad, ali Kojić nije uspeo da zatrese mrežu.

Usledio je penal rulet. Božović je bio siguran, siguran je bio i Gast. Urošević je bio precizan, precizan je bio i Nađ. Kovačević je bio siguran, siguran je bio i Salai. Stanić nije uspeo da zatrese mrežu Mađarske, Lajnveber jeste mrežu Srbije. Kojić je vratio nadu, a Bede je ugasio.

U meču za peto mesto, Hrvatska je pobedila Italiju sa 12:10, dok je u meču za sedmo mesto, Grčka pobedila Crnu Goru sa 9:3.

Vaterpolo reprezentacija Srbije
VSS Slobodan Sandić

Komentari (0)

Vidi sve komentare