SP (U18): Srbija preko Hrvatske do polufinala

Vaterpolo 17. avg 202220:33 0 komentara
VSS/Slobodan Sandić

Vaterpolisti Srbije, momci do 18 godina, pobedili su u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, koje se održava u Beogradu, selekciju Hrvatske sa 12:7 (3:4, 3:1, 3:0, 3:2), pa će imati dve meč lopte da stignu do medalje na planetarnoj smotri.

Golove za Srbiju, postigli su: Aleksandar Kovačević četiri, Nikola Kojić dva, Marko Dimitrijević, Bogdan Gavrilović, Petar Stanić, Zoran Božović, Viktor Urošević, Veljko Bodiroga po jedan. Golove za Hrvatsku, postigli su: Vlaho Pavlić i Patrik Kolak po dva, Toni Mozara, Ivuša Burdulez i Vito Janković po jedan.

VSS/Slobodan Sandić

Hrvatska je bolje, tačnije rečeno mirnije i bez pritiska počela meč u Beogradu, pa je posle prve deonice vodila sa 4:3. Izabranici Uroša Stevanovića uspeli su da podignu stepen borbene gotovosti u odbrani na maksimalan nivo, dobili su drugi kvartal sa 3:1.

Rat nerava je nastavljen i u trećoj deonici. Srbija je u samoj završnici uspela da pobegne na 8:5. Hrvatska je nastojala da se vrati u meč, nastojala je da stigne do egala, neizvesne završnice i preokreta, ali ništa od toga.

VSS/Slobodan Sandić

Srbija će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Crna Gora – Holandija, dok će u drugom polufinalnom meču, snage odmeriti Mađarska i Španija. Mađarska je pobedila Italiju sa 11:4, dok je Španija slavila protiv Grčke sa 9:8.