SP (U20): Italiji triler protiv CG, protiv Srbije za zlato

Vaterpolo 4. sep 202120:50 0 komentara
VPSCG

Vaterpolisti Italije pobedili su Crnu Goru posle izvođenja peteraca sa 14:12 (2:2, 4:1, 3:3, 1:4 – 4:2), izborili su plasman u finale Svetskog prvenstva za igrače do 20 godine gde će se za zlatnu medalju boriti protiv Srbije koja je pobedila Mađarsku sa 10:7.

Golove za Crnu Goru, postigli su: Vuk Drašković tri, Miroslav Perković i Danilo Radović po dva, Andrija Korać, Marko Mršić, Jovan Vujović, Petar Vujošević i Đorđije Stanojević po jedan. Alen Isljamović je imao 13 odbrana. Prevagu na tasu Italije, doneli su David Okione i Mateo Grata sa po četiri gola.

Italija je bolje počela meč. Uspela je brzo da povede sa 2:0, a Crna Gora do kraja prve deonice stigla do 2:2. Usledio je period igre u kojem je Italija bila daleko bolja. Na poluvremenu je vodila sa 6:3, sredinom treće deonice sa 8:4.

Vaterpolisti Crne Gore se nisu predavali, naprotiv. Podigli su stepen borbene gotovosti na deleko viši nivo. Odbrana je bila na izuzetno visokom nivou, pa je posle mini serije i gola Đorđija Stanojevića stigla do 8:9, na pet minuta pre kraja.

Davide Okione je pogodio za 10:8, a Danilo Radović za 9:10. Na tri minuta pre kraja, sve je krenulo iz početka, jer je Vuk Drašković pogodio za 10:10. Usledila je serija grešaka i promašaja na obe strane, pa je pitanje finaliste rešavano na penal ruletu.

Više snage i koncentracije imala je Italija. Golman Roberto Spineli je zaustavio pokušaje Vučurovića i Koraća, pa je Italija slavila sa 14:12.

Selekcija Hrvatske je u razigravanju od petog do osmog mesta, pobedila Grčku sa 20:12, pa će za peto mesto igrati protiv Španije, koja je pobedila SAD sa 18:7.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!