Mladi vaterpolisti Srbije šampioni sveta!

Vaterpolo 5. sep 202119:08 > 19:11 22 komentara
Print screen

Vaterpolisti Srbije pobedili su Italiju sa 10:8 (3:3, 1:1, 3:2, 3:2), osvojili su zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, koje je završeno u Pragu. Srbija je stigla do trećeg zlata u ovom uzrastu, jer je najbolja bila 2011. i 2015. godine.

Golove za Srbiju, postigli su: Marko Radulović i Nemanja Stanojević i Stefan Branković po dva, Vasilije Martinović, Bogdan Gavrilović i Marko Radović po jedan. Kod Italije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Mateo Grata, Filipo Ferero i Andrea Mladosik sa po dva gola.

Prva deonice je donela igru po principu gol za gol, a na semaforu je pisalo 3:3. Golove za Srbiju, postigli su Stanojević dva i Radović. Strelci za Italiju, bili su Mladosik dva i Ferero.

Rat nerava je nastavljen i u drugom kvartalu. Gavrilović je pogodio za 4:3, a Grata doneo izjednačenje. Posle prvog poluvremena na semaforu je pisalo 4:4, a na osnovu viđenog do tog trenutka, bilo je jasno da sledi velika borba za svetski tron.

Martinović je početkom trećeg kvartala bio precizan za 5:4, ali je sa druge strane uzvratio Okione. Novu prednost Srbiji doneo je Pljevančić, ali je već u sledećem napadu Italija stigla do 6:6. Strelac je bio Grata.

Print screen

Srbija je propustila napad sa igračem više, zatim se odbranila sa igračem manje, a Radulović je uspeo da zatrese mrežu – 7:6. Srbija je u poslednji kvartal ušla sa viškom od jednog gola.

Print screen

Usledio je projektil u režiji Marka Radulovića za 8:6. Odbrana, odbrana, moglo se čuti sa klupe na kojoj su se nalazili stručni štab i igrači Srbije. Usledile su tri sjajne odbrane, a zatim gol Stefana Brankovića za 9:6. U tom trenutku, na tri minuta pre kraja, bilo je jasno da treba da se desi čudo pa da Srbija ne stigne do svetskog trona. Čuda se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta.

Bronzanu medalju je osvojila selekcija Crne Gore, koja je posle trilera i penal ruleta, slavila protiv Mađarske sa 12:12. U meču za peto mesto, Hrvatska je pobedila Španiju sa 12:8, dok su SAD savladale Grčku sa 12:11 u meču za sedmu poziciju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare