Srbija je mnogo daleko

Vaterpolo 23. jun 202213:11
cirkovic i hamil
Dejan Stevović

Treninzi se doziraju prema danu četvrtfinala. Uz dužno poštovanje večerašnjem rivalu Australiji i potom za dva dana Kazahstanu srpska ekspedicija se priprema za prvi dan odluke, iščekujući rasplet u grupi u kojoj se za prvo mesto bore Grci i Hrvati i gde će, ako bude sve prema očekivanjima, odlučivati gol razlika a možda i neka kalkulacija.

Australija nije rival kakav je bio poslednjih godina. Tačnije na velikom broju takmičenja je selekcija koju je uspešno vodio Elvis Fatović bila tvrd orah za evropske timove. Istina sa malo medalja ali je spremom, načinom igranja i prukazanim u bazenu izazivala respekt.

Ove sezone Australiju vodi Tim Hamil prošle godine asistent Fatovića. Sada mu pomaže Vedran Ćirković nekada igrač Beograda a zatim i Radničkog u vreme kada su Kragujevčani 2012. imali sjajan tim.

– U Sidneju sam sa porodicom, radim u klubu i pomažem u savezu. Dobro mi je i zaista sam zadovoljan. Sada smo stvorili novu ekipu željnu izazova, na dugom smo putu. Idemo malim koracima. Susret sa Srbijom vidimo kao priliku da osetimo snagu velikog rivala i da na kraju shvatimo gde smo. Srbija je odlična ekipa, borbena i dosta očekujem od nje – kaže Ćirković.

Hamil je dodao:

– Šta da se kaže o Srbiji ? Sada smo daleko ali želimo da se približimo.

Nema u Australiji Jangera koji je odbio mađarski pasoš ali je u isto vreme i izmolio dugo slobodno leto.

Za to vreme, zadovoljni pobedom protiv SAD, nezadovoljni odbranom koja je uz 46 posto Mitrovićevih odbrana čak 13 puta kapitulirala, srpski igrači vredno na treninzima u teretani i bazenu bruse formu. Nema problema sa povređenima, to je najvažniji podatak.

– Spremni smo za još jedan ispit, želimo da budemo bolji iz meča u meč. Australija je sigurno fizički odlična ekipa ali sam siguran da bodovi pripadaju nama. Ostaje nam posle Kazahstan i naporan rad kako bi četvrtfinale dočekali spremni – kazao je MVP prve utakmice Strahinja Rašović.

Australija nikada na velikom takmičenju nije pobedila Srbiju ali je bilo utakmica poput Kazanja i Svetske lige u Beogradu gde nije bilo lako. U Rimu 2009. dve reprezentacije u grupi su se sastali u poslednjem kolu. Paradoks je bio da je i jednom i drugom timu remi bila najgora solucija. Završilo se 8:8 i to najbolji rezultat Australijanaca protiv Srbije. Uzgred Srbija je tada bila prvak sveta a Australija tek deseta.

Komentari

Vaš komentar