Stanojević pred Grčku: Rival za poštovanje

VPSCG/Krsto Vulović

Srpski vaterpolisti su imali slobodan dan u Podgorici, nakon pobede protiv Australije – 10:6. U drugoj rundi kvalifikacija za mesto na finalnom turniru Svetskog kupa, izabranici Uroša Stevanovića, 10. marta sa početkom u 19 časova i 30 minuta igraju protiv Grčke.

Grčka je u prvoj rundi poražena od Španije sa 11:8, pokazala je visok nivo igre, stigla je u kompletnom sastavu, sastavu koji je na Svetskom prvenstvu u Budimpešti osvojio bronzanu medalju.

„Igrali smo kvalitetnu odbranu sve vreme susreta sa Australijom. Napad nije bio uvek kako treba, u nekim situacijama smo imali i bolja rešenja. Pobeda je bitna za jedan novi sastav, pobeda je veliki stimulans za iskušenja koja slede“, rekao je najbolji igra na utakmici protiv Australije, Nemanja Stanojević, pa nastavio:

VPSCG/Krsto Vulović

„Gledali smo Grčku protiv Španije. Odličan sastav i sigurno da nas čeka teška utakmica. Daćemo sve od sebe da stignemo do pozitivnog rezultata“.

Grčka je došla u jakom sastavu u Podgoricu, tu su i dvojica igrača Novog Beograda Vlahopulos i Skumpakis. Ekipa koja po kvalitetu pripada svetskom vrhu i nema sumnje da srpske igrače očekuje izuzetan protivnik.

VPSCG/Krsto Vulović

Podsećanja radi, u prvoj rundi, Crna Gora je pobedila Gruziju sa 13:12, Srbija je slavila protiv Australije sa 10:6, dok je Španija dobila Grčku sa 11:8. Na turniru u Zagrebu, Hrvatska je pobedila SAD sa 16:14, Mađarska je bila bolja od Francuske sa 10:6, dok je Italija pobedila Japan sa 13:7.

SAD su siguran učesnik finalnog turnira koji se igra u Los Anđelesu, sa turnira u Podgorici, plasman na F8 će izboriti tri, a sa turnira u Zagrebu, dve selekcije uz SAD.

Komentari

Vaš komentar