Stefan Ćirić posle Nojzija čeka novi izazov

Vaterpolo 13. jun 202416:07 0 komentara
Privatna arhiva: S. Ćirić

Očigledno je da je francuski klub Nojzi la Sek imao dobar nos pre četiri godine kada je angažovao Stefana Ćirića, mladog stručanjaka dokazanog u Partizanu i reprezentativnom stručnom štabu. Rezultati kluba su bili najbolji u istoriji.

Prva utakmica na EURO 2024 je u petak u 21.00. Da li ste pripremili svoj Snickers Fantasy tim?

Za četiri godine Nojzi la Sek je bio isto toliko puta drugi u domaćem prvenstvu, iza neprikosnovenog Marseja. To su najveći klupski uspesi, koje je malo ko očekivao. Nojzi je bio zapažen u Kupu Francuske sa jednim srebrom i dve bronze.

„Obe strane su bile zainteresovane za nastavak saradnje. Imali smo ambicije ali je na kraju saopšteno da finansije čine svoje. I tu su mi ponudili da ostanem, ali nisam pristao“ kaže Ćirić.

Činjenica da su Francuzi u srspkom stručnjaku videli čoveka koji može po drugi put da krene iz početka jeste kompliment. Ali i činjenica je da budući sastav ne bi odgovarao trenerovim ambicijama predstavljala je jasan znak da je vreme uspešne saradnje završeno.

„Moram da kažem da sam prezadovoljan uradjenim. Uradio sam šta sam želeo, imao vrlo lepu saradnju sa čelnicima i igračima i Nojzi je lepa uspomena u mojoj trenerskoj karijeri“.

I Francuzi su ocenili da nema razloga da zaustavljaju trenera koji ih je odveo skoro do samog vrha. Ćirić je sada oslonjen na reprezentaciju i Olimpijske igre.

Privatna arhiva: S. Ćirić

„Nigde ne žurim, samo mi je Pariz u glavi. Dobro smo počeli pripreme. Za klub ima vremena. Ne krijem da bih voleo veći izazov i nadam se da će biti i takvih ponuda“.

U Francuskoj je ostavio trag. Iako ne želi mnogo da detaljiše oko protekle četiri godine rezultati dovoljno govore a semafor nikad ne laže. Ćirino ime će u Nojzijevoj istoriji biti na vidnom mestu.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!