„Svi smo doprineli teškoj situaciji u kojoj smo se našli“

Vaterpolo 25. jan 202216:30 0 komentara
Dušan Mandić
VK Novi Beograd

Vaterpolisti Novog Beograda sa novim trenerom očekuju duel osmog kola Lige šampiona protiv Barselonete koji je na programu u sredu od 19.45 minuta na bazenu "11. april".

Posle neopozive ostavke koju je nezadovoljnan rezultatima podneo Vladimir Vujasinović, za novog šefa stručnog štaba imenovan je Dejan Jovović, koji je već bio angažovan u klubu u radu sa mlađim kategorijama.

Jovovića već u prvoj utakmici očekuje veoma težak ispit, s obzirom da u ekipi Barselonete igra veliki broj španskih reprezentativaca:

„Meni je uvek žao kada se dođe u situaciju da neko od mojih kolega mora da se povuče sa mesta trenera u sred sezone. Iskreno, to je nešto što ja kolegijalno i lično teško podnosim. Znamo šta je Vladimir Vujasinović uradio za ovaj klub prethodne dve i po godine. Novi Beograd je rastao sa njim. Ono što mi je želja je da mi kao ekipa do kraja sezone sprovedemo u delo veći deo onoga što je on gradio ovih prethodnih nekoliko meseci i da nam to na kraju donese planirani rezultat“, rekao je u svom uvodnom izlaganju Jovović i potom dodao:

„Nakon povratka iz inostranstva moja ideja je bila da radim sa mlađim igračima, da u Novom Beogradu počnemo da stvaramo nove asove srpskog vaterpola. Ali, kada se desila ovakva situacija u klubu i posle razgovora sa rukovodstvom, prihvatio sam da pomognem koliko je god to u mojoj moći da se ostvare zacrtani ciljevi“.

O predstojećem duelu sa Barselonetom, koja kao i Novi Beograd u Ligi šampiona do sada ima tri pobede, dva remija i dva poraza, i deli četvrto mesto Jovović je rekao:

„Imali smo kratak period za pripremu. Sa ekipom sam odradio svega dva treninga, a obavio sam i konstruktivan razgovor sa igračima. Potrudiću se da im pomognem i unesem određene korekcije. Biće veoma važno da krenemo sa pozitivnom energijom i velikom željom kako bismo uspeli da prevaziđemo rezultate koji u poslednje vreme nisu bili na nivou ekipe koju imamo“.

Kapiten Novobeograđana Dušan Mandić poželeo je sreću novom treneru i dodao:

„Ovo je jedan od najtežih momenata za klub, ali svi smo mi doprineli tome što smo se našli u ovakvoj situaciji. To nije samo odgovornost Vladimira Vujasinovića, već i nas igrača. Izuzetno je zgusnut kalendar takmičenja i moramo što pre da se trgnemo iz stanja u koje je upala ekipa. Protiv Barselonete nas očekuje vrhunska utakmica i zaista dobra provera. Igrali smo nedavno sa njima u Španiji gde smo izborili nerešen rezultat iako smo u početku imali kontrolu meča. Oni su napravili preokret, ali smo na kraju ipak uspeli da izvučemo bod. Očekujem da ekipa pruži svoj maksimDejan Jovovićum i da počnemo da igramo vaterpolo onako kako treba. Kvalifikovani smo za finalni turnir Lige šampiona i zato treba svaku utakmicu da iskoristimo za podizanje nivoa naše igre“, zaključio je Mandić.