Titula u Kragujevcu: Radnički jači od Novog Beograda

Vaterpolo 2. jun 202121:25 6 komentara
VK Radnički

Vaterpolisti Radničkog uspeli su da krunišu sjajnu sezonu osvajanjem titule u Srbiji. Kragujevčani su u trećem meču finalne serije slavili protiv Novog Beograda sa 13:9 (1:0, 3:4, 3:1, 6:4).

Podsećanja radi, Radnički je tokom sezone, pored titule u Srbiji, osvojio titulu u Regionalnoj ligi, igrao je meč odluke za mesto u Ligi šampiona, ali je poražen od Breše, dok je u finalu Kupa, poražen od Crvene zvezde.

Golove za Radnički, postigli su Nikola Lukić tri, Strahinja Rašović i Filip Janković po dva, Stefan Branković, Nikita Krug, Aleksa Ukropina, Miloš Miličić, Nebojša Toholj i Marko Radulović po jedan. Golove za Novi Beograd, postigli su: Miloš Ćuk tri, Aleksandar Radanović i Draško Gogov po dva, Filip Gardašević i Nika Šušiašvili po jedan.

Prvu deonicu su obeležile granitne odbrane i fenomenalni golman Radničkog, Lazar Dobožanov koji je imao šest uspešnih odbrana. S druge strane, problema sa realizacijom je imao i tim iz Kragujevca, domaćin je dva puta pogodio okvir gola, a mrežu golmana Dimitrija Rističevića, uspeo je da pogodi Strahinja Rašović – 1:0.

Tek posle desetak minuta igre, Novi Beograd je uspeo da zatrese mrežu, a strelac je bio Filip Gardašević. Radnički je poveo preko Nikole Lukića, a novo izjednačenje izabranicima Vladimira Vujasinovića, doneo Aleksandar Radanović.

Kragujevčani su u režiji Stefana Branovića i Nikite Kruga pobegli na 4:2, a ekipa iz Beograda, u režiji Nike Šušiašvilija i Miloša Ćuka stigla do novo izjednačenja – 4:4.

Rat nereva je nastavlje u trećem kvartalu. Aleksa Ukropina je zatresao mrežu, odgovorio je Aleksandar Radanović, a Nikola Lukić je ponovo doneo prednost  Radničkom – 6:5. Usledile su tri sjajne intervencije Dobožanova, projektil Strahinje Rašovića za 7:5, uoči poslednjeg kvartala.

Radnički je na bio daleko bliži osvajanju titule, ali je bilo kristalno jasno da se Novi Beograd neće predati bez borbe do poslednjih atoma snage. Ali, polsednja deonica je počela sjajno kada je Radnički u pitanju. Na asistenciju Rašovića, Miloš Miličić je pogodio za 8:5, a nedugo zatim, Nikola Lukić je pogodio za 9:5.

Sve dileme oko pobednika rešene su na spektakularan način. Novi Beograd je pokušao sa golmanom Rističevićem da napravi situaciju sa igračem više, Dobožanov je skinuo još jedan zicer, a Marko Radulović sa svog gola uspeo da zatrese mrežu rivala, za velikih i nedostižnih 10:5.

Do kraja meča, uz veliku podršku sa tribina, Radnički je ljubomorno čuvao stečeni kapital, pa je na kraju, više nego zasluženo stigao do trona.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare