Tucak pred Grčku: Kadri smo da stignemo do medalje

Vaterpolo 2. jul 202215:10 0 komentara
REUTERS/Gonzalo Fuentas

Vaterpolo turnir na Svetskom prvenstvu ušao je u samu završnicu. Za zlatnu medalju, boriće se Italija i Španija. Za bronzanu, Hrvatska i Grčka. Za peto mesto Srbija i SAD, a za sedmo, Crna Gora i Mađarska.

Igrom sudbine, sve je praktično krenulo iz početka, a ekipe koje su se u grupnoj fazi borile za prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale, sada će igrati za plasman, neki su zadovoljni, neki ne, neki će biti srećni, neki će tužni napustiti Budimpeštu.

U borbi za bronzanu medalju, snage će odmeriti Hrvatska i Grčka. Meč u grupnoj fazi je završen bez pobednika, a Grčka je zbog bolje gol razlike stigla diektno u četvrtfinale. Slavila je protiv SAD, ali ne i protiv Italije – 10:11. Hvatska je pobedila Gruziju, pa Srbiju, poražena je od Španije sa 10:5, ali medalja je i dalje dostižna.

“Sledi nam utakmica za medalju na Svetskom prvenstvu i to je svakako najvažnija utakmica. Čim se igra za medalju, to je nešto posebno. Treba zaboraviti sve što je bilo dosada, sve pobede i poraze. Velika je stvar osvojiti medalju, a bronza je u paklenoj konkurenciji ravna osvajanju zlata. Moramo da pružimo maksimum, jer je Grčka sjajna i izuzetno kvalitetna selekcija”, rekao je selektor Hrvatske, Ivica Tucak, pa nastavio:

Sport Klub

“Grčka je reprezentacija koja je na okupu od 2013. godine sa vrlo malo izmena u sastavu. U ekipi je pet, šest vanserijskih igrača. Motor reprezentacije je Angelos Vlahopulos. Grčka je odlična selekcija, ali smatram da smo kadri da stignemo do pobede, verujem da smo kadri da stignemo do medalje”.

Finale je na programu 3. jula sa početkom u 20 časova. Meč za treće mesto je na programu istog dana, sa početkom u 14 časova i 30 minuta. Mađarska i Crna Gora igraju sa početkom u 13 časova, a Srbija i SAD sa početkom u 17 časova.