Vaterpolisti pravo iz aviona na duel sa Crnogorcima

Vaterpolo reprezentacija Srbije
foto: VSS

Vaterpolo reprezentacija Srbije u petak od 18 časova igra sa Crnom Gorom na startu završnog turnira Svetske lige, a na taj meč stiže praktično pravo iz aviona.

Izabranici Dejana Savića u Strazbur putuju rano ujutro, preko Frankfurta, a posle meča sa Crnogorcima novi izazovi očekuju ih tokom vikenda, kada se sastaju sa Španijom i Australijom. U drugoj grupi igraće SAD, Italija, Kanada i Francuska, a sistem je takav da sve reprezentacije idu u četvrtfinale.

Pročitajte još

U redovima Srbije ističu da postoji umor posle napornih sezona, a potom i Svetskog prvenstva u Mađarskoj, ali da to ne utiče na ambicije.

“Idemo uvek na maksimum, mada je sastav drugačiji. Španija je stari rival, svetski prvak. Australija je u Segedinu bila težak protivnik, a Crna Gora je baš vaterpolo zemlja. Najvažnije će biti četvrtfinale. Dobro je da su stariji dobili malo odmora. Mi mlađi ćemo da pokažemo koliko možemo da odgovorimo zahtevima trenera”, rekao je Marko Radulović.

Sa Radulovićem je saglasan i Nemanja Vico, koji veruje u dobar plasman.

“Svetska liga je test da vidimo koliko možemo pod stresom, umorom i pritiskom. Ulazimo u svaku utakmicu iz sve snage. Nema slabog rivala. Na kraju biće ovo vid dokazivanja za mlađu ekipu i naravno u funkciji Splita”, naglasio je Vico.

Srbija ima na raspolaganju sledeće igrače: Dimitrije Rističević (Panatinaikos), Milan Bulajić (Valis), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Viktor Rašović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Nemanja Vico (Radnički), Đorđe Velkić (Ortiđa), Bogdan Gavrilović (Radnički), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Ognjen Stojanović (Šabac), Marko Radulović (Radnički), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda) i Filip Branković (Radnički). Debitanti su Gavrilović i Branković.

Komentari

Vaš komentar