F4 u Nikšiću: Jadran brani trofej

Vesti vaterpolo 14. dec 201715:14 > 15:21
VK Jadran

Kucnuo je čas da se dodeli prvi vaterpolo trofej u Crnoj Gori. Duplu krunu već dve godine za redom osvaja Jadran. Novljani posle sjajnih partija u Ligi šampiona slove za favorita u konkurenciji sa Primorcem, Katarom i Budvom. Ali, staro je pravilo da favorit ne pobeđuju uvek.

Najbolji primer za rečeno je prošla godina kada je u finalu Kupa, Jadran, koji je takođe bio favorit, tek posle produžetaka i peteraca pobedio Primorac sa 14:12. Finalni turnir se igra u Nikšiću a u polufinalu 16. decembra snage će odmeriti Jadran i Primorac, odnosno Budva i Kataro. Finale je dan kasnije sa početkom u 20 časova i 45 minuta.

Povodom vaterpolo spektakla u Nikšiću organizovana je pres konferencija na kojoj su na raspolaganju medijima bili treneri sve četiri ekipe.

„Uradićemo sve da se što bolje pripremimo za duel sa Primorcem i kasnije finale. Favoriti smo. Veliki broj utakmica koje smo odigrali nas je dizao, popravljali smo formu i igru, išli smo čak i preko naših očekivanja. Moramo biti na oprezu, jer je Primorac skup dobrih igrača sa ogromnim iskustvom, koji znaju da se nose sa pritiskom. Motivisani su i tražiće svoju šansu. Primorac je tokom ove sezone odigrao nekoliko utakmica na vrhunskom nivou, naročito u kvalifikacijama za Evrokup“, rekao je  Vladimir Gojković trener Jadrana i selektor Crne Gore.

Trener Primorca, Petar Vico je ulogu favorita prepustio Jadranu, ali je naglasio da će Novljani, Kotorane morati u bazenu da ubede da su bolji.

„Njihovi rezultati najbolje govore o kakvoj je ekipi reč. Jadran je favorit, iako je sezonu počeo igrački slabiji ima dobre rezultate u Regionalnoj i Ligi šampiona. Pokušaćemo da napravimo iznenađenje i uvedemo utakmicu u neizvesnu završnicu. Ako uspemo to da uradimo prednost će biti na našoj strani jer će Novljani biti pod većim pritiskom i moranjem“ rekao je Vico.

Budva slovi za favorita u drugom polufinalnom paru i duelu sa Katarom. Ali trener Budve, Vido Lompar stručnjak koji je bio član stručnog štaba slavne generacije Primorca iz Kotora koja je osvojila titulu prvaka Evrope, poziva na oprez.

„Poznajemo se dobro, ali ih nećemo i ne smemo potceniti. Kataro je izuzetno talentovana ekipa, ali moramo prihvatiti ulogu favorita i utakmici prići maksimalno ozbiljno i odigrati je dobro. Verujem u momke koje vodim i vidim Budvu u finalu uz veliko poštovanje koje imamo prema mladoj i talentovanoj ekipi Katara“, rekao je Lompar. 

Mirko Vičević, nekada jedan od najboljih vaterpolista u Evropi, a sada trener Katara delovao je najsmirenije na pres konferenciji, jer Kataro na finalni turnir dolazi bez ikakvog imperativa ili pritiska:

„Budva je na papiru favorit i raspolaže kvalitetnijom ekipom. Probaćemo da to okrenemo i posebnim načinom igre dovedemo Budvu u situaciju da ugrozimo njen trijumf. Kataro je ekipa sa prosekom starosti od 17 i po godina. Potrudićemo se da budemo pravi protivnik i da doprinesemo popularizaciji našeg sporta u Nikšiću“, rekao je Mirko Vičević.

Polufinalni dueli su na programu u subotu a finale je na programu u nedelju sa početkom u 20 časova i 45 minuta.

%MCEPASTEBIN%