Pro Reko kao nagrada za trofej u Kupu

Vesti vaterpolo 18. dec 201711:05 > 11:06
VK Jadran

Vaterpolisti Jadrana uspeli su deveti put u istoriji kluba da osvoje Kup Crne Gore. Ekipa koja već nekoliko godina dominira u Crnoj Gori pobedila je Primorac i Budvu sa po 12:8 na putu ka cilju.

Pored Kupa koji je Jadran osvojio, ciljevi u sezoni koja je u toku su odbrana titule, plasman na finalni turnir Triglav lige i plasman na finalni turnir Lige šampiona. Za kraj takmičarske 2017. godine ostao je još jedan meč. I to pravi spektakl.

Naime, Jadran u sredu na svom bazenu dočekuje jednu od najboljih ekipa Evrope, italijanski Pro Reko. Utakmica počinje u 18 časova i 15 minuta.

“Nije bilo lako stići do cilja. Svestan sam da igrače počinje da stiže umor. Videlo se to u pojedinim delovima utakmica sa Primorcem i Budvom. Ipak, smogli smo snage da finalni turnir koji je sjajno organizovan u Nikšiću ostvarimo cilj i stignemo do trofeja kojeg nismo hteli da predamo i koji će nadam se još dugo ostati u našem vlasništvu”, rekao je Vladimir Gojković za Sport Klub.

Centralna figura velikog finala bio je Đuro Radović koji će dugo pamtiti ovu godinu. Sa Jadranom je osvojio duplu krunu, odbranio je Kup, debitovao je za seniorsku reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, debitovao u Ligi šampiona.

“Na osnovu rezultata bi se moglo reći da smo lako stigli do trofeja, ali nije tako. Morali smo da uložimo i poslednji atom snage da bi stigli do cilja. Lepo ste rekli, dugo ću pamtiti ovu godinu. Sada sledi duel sa Pro Rekom. Konačno jedan meč u kojem ćemo moći da uživamo i gde se nalazimo u odnosu na ekipu koja je uz Solnok glavni favorit za osvajanje titule prvaka Evrope”, rekao je Đuro Radović.

Ogroman doprinos u polufinalnom i finalnom duelu dao je Aleksa Ukropina.

Na pitanje da li jedva čeka početak utakmice sa Pro Rekom u 5. kolu Lige šampiona rekao je:

“Iskreno, da. Moći ćemo konačno da uživamo u bazenu. Igramo meč bez pritiska bez imperativa. To naravno ne znači da u meč ulazimo da belom zastavom. Biće zaista zanimljivo videti gde se nalazimo u odnosu na Pro Reko, tim o kome je izlišno trošiti reči.”

Utakmica između Jadrana i Pro Reka igra se u sredu sa početkom u 18 časova i 15 minuta u Herceg Novom. 

Jadran je do sada u elitnom društvu pobedio Špandau, Steauu, Alfen, a sa Egerom je odigrao nerešeno.