Zlatni momci doneli srebro u Crnu Goru

Vesti vaterpolo 4. sep 201813:49 > 13:52
SK

Generacija U19 stavila je tačku na pakleno i burno leto kada su vaterpolo selekcije iz Crne Gore u pitanju. Izabranici Slobodana Mačića osvojili su srebrnu medalju na Evropskom šampionatu u Minsku.

Svi do jednog, zlatni momci, ponosni su na ostvareno. Svesni su da je srebrna medalja veliki uspeh. Ali, ne žele da prihvate da srebro ima zlatni sjaj. Najavljuju još jači rad, još veća odricanja, odlučni u nameri da u godinama koje slede, stignu do željenog zlatnog odličja.

„Ostvarili smo veliki uspeh. Malo sreće i malo snage nam je nedostajalo da stignemo do zlatne medalje, do titule prvaka Evrope. U Minsk smo otišli sa namerom da osvojimo zlato, ponosni smo na srebro, a iskreno, jedva čekamo novu priliku da se revanširamo Grcima za poraz u finalu. U borbi za tron, odlučile su nijanse. Bilo je zaista divno sarađivati sa momcima i stručnim štabom u proteklom periodu. Istovremeno, od srca se zahvaljujem svim ljubiteljima sporta i vaterpola koji su nas pratili tokom Evropskog prvenstva i koji su nam priredili doček za nezaborav u Tivtu“, rekao je Savo Ćetković za Sport Klub, bez ikakve dileme jedan od najboljih igrača u sastavu Crne Gore i jedan od najboljih centara na šampionatu Evrope.

Ponosan na ostvareno je i Đuro Radović. Mladi bek je tokom leta osvojio tri medalje. Zlato sa seniorskom reprezentacijom na finalnom turniru Svetske lige, bronzu na Mediteranskim igrama i sada srebro sa generacijom U19.

Nijanse su donele prevagu na tasu Grka koji su zasluženo osvojili zlatnu medalju. Jako sam srećan i ponosan na rezultat koji smo ostvarili u Minsku. Stigli smo do finala, osvojili srebrnu medalju, malo sreće je nedostajalo da ona bude i zlatna, pokazali smo da imamo potencijal, talenat i kvalitet. Sada treba da se okrenemo još jačem radu u klubovima, kako bi još više napredovali i kako bi naredno reprezentativno leto dočekali još jači“, poručio je Radović.

Crna Gora zaista ima razloga da bude ponosna na vaterpoliste. Seniori su osvojili Svetsku ligu i bronzanu medalju na Mediteranskim igrama. Malo sreće je nedostajalo da stignu do polufinala na Evropskom šampionatu u Barseloni.

Generacija U18 je stigla do četvrtfinala na Svetskom prvenstvu, a generacija U19 je osvojila srebro na šampionatu Evrope. Tu je i generacija U15 koju sjajno vodi svojevremeno jedan od najboljih igrača planete Veljko Uskoković koja je tokom leta osvojila prestižni turnir u Beogradu „Memorijal Dragan Čukić“.