Filipović: Kada vam pet hiljada duša skandira…

Vesti vaterpolo 23. jun 201918:41 > 18:45
Adam Pretty Getty Images Sport

Srpski vaterpolista Filip Filipović rekao je posle osvajanja Svetske lige i velike pobede protiv Hrvatske u finalu da nikada u životu nije doživeo takve uslove za igru.

Srbija je slavila rezultatom 12:11 golom Filipovića iz peterca, a početkom poslednje četvrtine počela je jaka kiša, praćena gradom, ali meč nije prekinut.

Vidite i sami vreme kakvo je bilo, odnosno nevreme. Toliko je bilo teško. Ovo nisam doživeo u svojoj karijeri. Čestitam protivnicima, koji su bili izuzetni. Šta reći… publika je bila nestvarna. Videti sve ove duše, od najmlađih do najstarijih po ovakvoj provali oblaka je velika čast. U ime cele ekipe se zahvaljujem publici koja je ostala na tribinama. Ovo je njihova pobeda, njihova titula. Mi se poklanjamo u potpunosti i zahvaljujemo se na podršci“, rekao je Filipović.

SK

On je objasnio i kako se osećao u momentu kada je šutirao odlučujući peterac pred beogradskom publikom na Tašmajdanu.

Znate kako… kada vam pet hiljada duša viče ’Fićo, Fićo’ onda ta ruka i ta lopta postaju sve lakše. Možda ni ja nisam verovao u sebe koliko su oni. Hvala im još jednom“, rekao je vaterpolista Srbije.

Srbija je ovom pobedom obezbedila mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

„Što se tiče plasmana na OI presrećan sam. Sada se mnogo lakše diše. Na Svetsko prvenstvo idemo rasterećeni, kao što smo to uradili i 2015. godine. Mnogo je lakše zahvaljujući ovim divnim momcima, stručnom štabu i publici koja je ovo veče učinila magičnim“, zaključio je Filipović.