Filipović potvrdio: Naredne sezone ću igrati za Novi Beograd

Guliver

Dosadašnji vaterpolista Olimpijakosa i nekadašnji kapiten srpske reprezentacije Filip Filipović igraće naredne sezone za Novi Beograd, prenosi grčka Gazeta.

Filipović (36) je član Olimpijakosa od 2021. godine, a pre toga je igrao za Solnok, Pro Reko, Radnički i Partizan.

Povezano

On je ove sezone sa Olimpijakosom osvojio šampionsku titulu u Grčkoj i nacionalni Kup. Sa klubom iz Pireja osvojio je peto mesto na završnom turniru Lige šampiona u Beogradu.

„Recimo da se na kraju puta osećam dobro, i ništa više od toga. Jer, kao što sam rekao i posle poraza od Novog Beograda u četvrtfinalu LŠ, ovaj tim nije stvoren za peto ili sedmo mesto. Definitivno smo bili napravljeni za nešto više. Produžiću karijeru za još godinu dana. Nastaviću karijeru u Novom Beogradu“, rekao je Filipović.

Srpski vaterpolista je planirao da karijeru završi u Grčkoj, ali je u međuvremenu promenio plan.

„Moja najveća želja bila je da završim karijeru ovde sa ovom neverovatnom grupom momaka. Zahvalan sam im i reći ću im kada se nađemo na piću ili dva. Ali, reći ću im da je bila čast biti deo ovog tima. Od prvog trenutka kada sam stigao u Olimpijakos, svi ovde, navijači, prihvatili su me kao svog. Osećao sam Atinu kao svoj dom tokom dve godine. Vežu me lepe emocije, biće teško, sigurno ću se vratiti u Atinu da tu provedem izvesno vreme. Mislim da nisam imao slične trenutke u životu, tako lepe, kao kada sam bio sam ovim momcima“, zaključio je Filipović.