Soro pred F4 RL: Očekujem spektakl i trofej

VK Novi Beograd

Finalni turnir Regionalne lige u vaterpolo održava se 25. i 26 marta na bazenu Sportskog centra „11. april“. U prvom polufinalu koje je na programu 25. marta sa početkom od 18 časova sastaju se kragujevački Radnički i Jadran iz Splita, dok će u drugom polufinalnom meču sa početkom od 20 časova snage odmeriti branilac titule Novi Beograd i dubrovački Jug.

Finale je zakazano za 26. mart sa početkom u 18 časova, a borbe za titulu najbolje ekipe u regionu obećavaju kvalitetne utakmice i vrhunski vaterpolo spektakl s obzirom na to da su plasman na završni turnir izborile četiri ekipe koje su ovogodišnje učesnice Lige šampiona.

Slobodan Soro
VK Novi Beograd

„Što se tiče organizacije, potpuno spremni dočekujemo ovaj turnir“, uverava Slobodan Soro, direktor Novog Beograda i dodaje:

„Vaterpolo klub Novi Beograd ima već bogatu tradiciju u domaćinstvu velikih takmičenja. Trudimo se da svaki put podižemo standrade organizacije i siguran sam da će tako biti i ovog puta. Okupiće se zaista odlične ekipe, veoma kvalitetni igrači u vrhunskom ambijentu na našem bazenu tako da će biti ispunjeni svi preduslovi za vrhunski spektakl“, naglašava Soro.

VK Novi Beograd/Slobodan Sandić

Zanimljivo je da su čelnici regionalnog takmičenja odličili da na završnom turniru angažuju i internacionalne sudije kako bi i deljenje pravde bilo na najvišem nivou, pa će uz crnogorske arbitre Matijaševića i Ivanovskog, utakmice suditi Slovenac Boris Margeta i Adrian Aleksandresku iz Rumunije. Ulaznice su puštene u prodaju, a cene dnevnih karata iznose 500, 600 i 700 dinara i mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Tickets-a, kao i on line putem njihovog sajta.

„Mislim da smo zasluženo osvojili prvo mesto u ligaškom delu, jer smo i najviše pokazali u dosadašnjem delu sezone. Ove nedelje zabeležili smo veoma važnu pobedu u Ligi šampiona i svi nas vide kao glavnog favorita. Mi od te uloge ne bežimo, ali smo svesni da nas očekuje izuzetno naporno i zahtevno takmičenje i da samo ako budemo na visini zadatka možemo da se nadamo dobrom rezultatu“, istakao je Soro i potom se dotakao analize rivala u polufinalu:

VK Novi Beograd/Ivica Veselinov

„Sa dubrovačkim Jugom smo već dva puta ove sezone odmeravali snage. U prvom meču u Ligi šampiona smo igrali nerešeno iako smo imali četiri gola prednosti, a u Regionalnoj ligi slavili smo i to na njihovom bazenu. Ipak, ovo sada će biti jedna potpuno nova priča i svi ti prethodni dueli treba da se zaborave i da se narednom meču priđe maksimalno motivisano i uz najveću moguću koncetraciju, jer Jug ima izuzetno kvalitetnu ekipu“, zaključio je Soro.

Novobeograđani treću godinu uzastopno biće domaćini i finalnog turnira Lige šampiona:

VK Novi Beograd

„Pripreme su uveliko u toku. Finalni turnir Lige šampiona počinje 31. maja, a mi smo pre dva meseca počeli sa pripremama. Glavni fokus trenutno je na izgledu bazena. Utakmice će se igrati na otvorenom, gradiće se tribine, kapacitet će biti znatno veći nego prošle godine i svi se nadamo da ćemo još jednom ispuniti visoke standarde i očekivanja LEN koji nam je ukazao veliku čast i poverenje“, zaključio je Soro.

Komentari (0)

Vidi sve komentare