Srbin izabran za menadžera za vaterpolo u LEN

Vesti vaterpolo 8. jan 202321:12 0 komentara
VSS

Dejan Perišić, srpski vaterpolo radnik, imenovan je za menadžera LEN (Evropska plivačka federacija). On je 2004. uspešan u poslu, dobio je niz priznanja, između ostalog i Zlatnu značku LEN 2018. koja mu je dodeljena na svečanosti tokom EP u Barseloni.

Povezane vesti

Poslednjih šest godina je bio uspešan u radu kao sekretar Tehničkog vaterpolo komiteta LEN. Sada je dobio još jednu obavezu koju je pismom članicama LEN obelodanio izvršni direktor Kosta.

Pored funkcije koju zadržava Perišić je imenovan i za vaterpolo menadžera LEN. Kosta je napisao da je Perišić dobro poznat u LEN. Posle uspešne igračke karijere, dokazao se radom i rezultatima u najvažnijem vaterpolo telu LEN poslednjih šest godina je i na mestu sekretara Tehničkog vaterpolo komiteta.

Bivši generalni sekretar HVS Renato Živković je imenovan za direktora LEN za vaterpolo.

„Njihov profesionalizam, stručnost i veliko iskustvo već su bili od koristi evropskim vodenim sportovima, ali imati ih kao članove osoblja LEN, znači da bi kvalitet usluga koje LEN nudi članicama i klubovima trebalo da bude znatno poboljšana. Dejan je radio kao generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije, sedam godina, pomogao je u organizaciji nekoliko velikih događaja, a deo je i vaterpolo pokreta LEN od 2004. godine. Dvanaest godina služio je sportu kao član TWPC, potom je u proteklih šest godina bio sekretar tog odbora. Na toj dužnosti, zajedno s predsednikom i potpredsednikom, učinio je puno na značajnom podizanju kvaliteta suđenja, te je izuzetno doprineo da se naš sport na puno bolji način predstavi široj javnosti,” poručio je Kosta i dodao:

„Rad dvojice izvanrednih profesionalaca u vođenju i nadgledanju LEN vaterpolo aktivnosti, trebalo bi da označi početak novog poglavlja, ako ne i ere, u kojoj će vodeni ekipni sportovi dostići nove visine i ostvariti značajne prboje na sportskom tržištu u zamahu, angažmanu i popularnosti. “