Za vruću klupu četiri kandidata

Vaterpolo 2. okt 20220:36 1 komentar
Vladimir Vujasinović
VK Novi Beograd

Ko će na klupu srpskih vaterpolista ? Pitanje koje će polako gurnuti u stranu ostavku trofejnog selektora Dejana Savića, biće u žiži do pojavljivanja belog dima iz Kuće vaterpola u Smetaninoj 2. Predsednik Viktor Jelenić ne želi sa svojim saradnicima da preseče preko noći.

Šta više sada nema reprezentativnih akcija pa nije loše sačekati neki dan duže mada valja očekivati da u VSS neće toliko da oklevaju.

Povezano:

Ne treba biti mudar oko liste kandidata. Iz zemlje tu su prvo Uroš Stevanović iz Radničkog i Živko Gocić koji je ove sezone stigao u Novi Beograd sa klupe Solnoka. Iz inostranstva su naši stručnjaci u Grčkoj Igor Milanović kao trener Olimpijakosa i Vladimir Vujasinović na klupi Vuljagmenija.

VSS/Slobodan Sandić

Uroš Stevanović se dokazao u Radničkom, napravivši tim respektabilnog u zemlji i inostranstvu. Pored toga sa mlađim selekcijama osvojio dva zlata i dva srebra u poslednje tri godine.

Živko Gocić je imao uspeha sa Solnokom i u Mađarskoj i Evropi. Željan izazova prihvatio je Novi Beograd klub u kojem je veći broj aktuelnih reprezentativaca.

VK Novi Beograd

Igor Milanović se na velika vrata vratio u trenerske vode. Osvajanje srpske titule i regionalne lige uz drugo mesto u Ligi šampiona sa Novim Beogradom su bili dovoljni da iz Pireja stigne pozivnica za preuzimanje najboljeg grčkog kluba.

Vladimir Vujasinović je učestvovao u stvaranju jakog Novog Beograda, ostavka je stigla u momentu raskoraka trenutnih želja i mogućnosti. U Vuljagmeniju, željnog trofeja ima uslove da mirnim radom napravi rezultat.
Ostaje da se vidi prvo koje će kriterijume savez zauzeti a zatim i kakve su mogućnosti angažovanja za rad u savezu.

Igor Milanović
VK Novi Beograd

Novom selektoru neće biti lako. Počinje i bitka za odlazak na Olimpijske igre a put je izuzetno težak. Od 12 ekipa samo je Francuska sigurna kao domaćin. Svetsko prvenstvo u Fukuoki narednog jula daće dvojicu učesnika. Slede kontinentalna prvenstva, Evropski šampionat je u oktobru u Tel Avivu. Olimpijsku vizu će osvojiti prvak i tako se broj učesnika sa šampionima svih kontinenata povećava na osam. Preostala četiri mesta biće popunjena sa Svetskog prvenstva u Dohi u februaru 2024. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare