Potvrđeno pisanje SK: Odloženo SP u plivanju i vaterpolu

vaterpolo lopta
Shutterstock, Inc

Kao što je Sport klub pre nekoliko dana najavio, Svetsko prvenstvo u plivanju i vaterpolu, koje se organizuje u japanskoj Fukuoki, ponovo je odloženo. Umesto u maju 2022, održaće se od 14. do 30. jula 2023. godine. Razlog su veliki problemi sa koronavirusom i mere koje se sprovode u borbi protiv globalne zdravstvene pošasti, objavila je Međunarodna plivačka federacija (FINA).

Samim tim, vaterpolisti iz regiona u 2022. godini neće imati tri, nego dva velika takmičenja.

Pored Svetske lige koja je nedavno počela, te četvrtfinalnih duela, nakon kojih će biti poznati učesnici finalnog turnira, na programu je Evropsko prvenstvo, koje će se u avgustu održati u Splitu.

povezane vesti

Vest da neće biti Svetskog prvenstva je rastužila ljubitelje vaterpola i plivanja, ali je sa druge strane obradovala najbolje klubove Evrope, timove koji se u Ligi šampiona, koju možete da pratite na kanalima Sport Kluba, bore za evropski tron.

Razlog je vrlo jednostavan. Naime, Svetsko prvenstvo je trebalo da se održi pre finalnog turnira Lige šampiona u Beogradu, pa je postajala bojazan od povreda. Sada će najbolji timovi Evrope, ekipe koje izbore plasman na finalni turnir, moći maksimalno da se fokusiraju na borbu za evropski tron, koji brani Pro Reko. Domaćin finalnog turnira, biće Novi Beograd, koji je siguran učesnik F8.

Što se tiče plivačkih takmičenja u seniorskoj konkurenciji, najvažnije u 2022. godini biće Evropsko prvenstvo u Rimu od 11. do 21. avgusta. Planetarni šampionat u 25- metarskim bazenima održaće se od 17. do 22. decembra.

Komentari (0)

Vidi sve komentare