Zvezda brani Kup u Šapcu, NBG, Partizan i Radnički napadaju

Vaterpolo 30. nov 202315:49 0 komentara
Foto: Slobodan Sandić

Šabac će u subotu i nedelju biti domaćin završnog turnira Kupa Srbije. Prvog dana u 18 časova će se sastati Partizan i Novi Beograd, a u 20 časova i 30 minuta Crvena zvezda i Radnički. Zanimljivo je da je na poslednja tri domaća takmičenja polufinalni program bio isti. U nedelju u 20 časova i 15 minuta sledi finale. Trofej brani Crvena zvezda.

Održana je konferencija za štampu na kojoj su treneri Živko Gocić, Miloš Korolija, Aleksandar Filipović i pomoćnik Uroša Stevanovića, Miloš Ostojić govorili o predstojećem događaju.

Foto: Slobodan Sandić

Novi Beograd je ove sezone dva puta pobedio Partizan, nedavno 18:13. Sigurno je da je srpski šampion favorit mada Partizan ume da iznenadi.

„Igrači su maksimalno motivisani. Očekuja nas treća ali najvažnija utakmica sa Parizanom. Mladi su, znaju da igraju iako su neiskusniji od drugih ekipa. Neće biti lako. Hoćemo da odigramo na najvišem nivou i nadam se porolasku u finale. Zna se šta je Kup, igra se na ispadanje. Očekujem dobru igru i pobedu. Svaka utakmica je psihološki teška. Nama je izmicao trofej i nadam se da sada neće biti tako. Pripremamo se za nokaut sistem. Do sada Kup nismo osvojili i uradićemo sve da budemo uspešni. Neče igrati Jakšić zbog povrede. Procene kažu mesec dana mirovanja ali se nadam da će to biti kraće i da će moći da se stavi na raspolaganje klubu i reprezentaciji. Žao mi je jer je igrao baš dobro“ rekao je Živko Gocić, trener Novog Beograda.

Foto: Slobodan Sandić

Miloš Korolija, trener Partizana, je dodao:

„Duel je to dve različite ekipe. Sa jedne strane vrlo kvalitetan sastav koji je iskusan i dugo igra zajedno a sa druge je Partizan jedna od talentovanijih ekipa u Evropi. Ne idemo na turnir da bi čestitali već ćemo pokušati da ih iznenadimo. To je obaveza Partizana. Svaka utakmica nas i hrabri i brine. Želimo da pobedimo ako nam se ukaže šansa. Spremni smo za turnir iako se dovijamo na razne načine u smislu treninga. Na žalost ne mogu da kažem do kada će biti tako“.

Crvena zvezda je ove sezone pobedila Radnički, prvo na penale, zatim i 10:7 u Kragujevcu.

Foto: Slobodan Sandić

„Mislimo samo na Radnički koji je dosta promenio sastav. Igraju na visokom nivou. Mi smo pokazali, ulaskom u Ligu šampiona da možemo da odigramo kvalitetno. I vezane utakmice nam nisu problem. Biće polufinale drugačije od prvenstvenih mečeva. Ako budemo pokazali zajedništvo verujem da možemo da pobedimo i ako se to dogodi tek tada ćemo da razmišljamo o finalu. Teže je odbraniti nego osvojiti pehar. Nama je to i adut. Znamo kako se igra. Nismo prošle godine imali velike šanse da ga osvojimo. Igramo zajedno, imamo iskustvo osvajanja ali prvo treba odigrati sa Radničkim. Biće velika borba ali se nadam prolasku u finale.

Miloš Ostojić je bio kratak:

Foto: Slobodan Sandić

„Čestitke svim ekipama koje su se plasirali na završni turnir. Izgubili smo dva puta od Zvezde. Nadam se da ćemo treću odigrati sa manje grešaka nego prethodne dve i nadam se dobrom rezultatu. Ekipa nam je dosta mlađa, motiv je tu i daćemo sve od sebe da ostvarimo ono što želimo. Prošle godine je slavila Crvena zvezda, pre toga Radnički. Oba puta je u finalu poražen Novi Beograd koji je po svemu najveći favorit.”

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!