Zvezda jača od Partizana, Radnički od Šapca, lako za NBG

Vaterpolo 2. mar 202421:41 2 komentara
VSS/Slobodan Sandić

Derbi je očekivano pripao crveno-belima. Na svom bazenu, kao gost Crvena zvezda je savladala Partizan 14:7 (4:3, 2:0, 4:2, 4:2). Korolijini momci su se trudili a kako su ostali bez nekolicine, za ovaj tim, važnih igrača nešto bolje nisu mogli da očekuju. Partizanu u derbiju nije mogao da pomogne ne prehlađeni tandem Jakšić i Dimitrjević.

Zvezda je igrala koliko je bilo potrebno, više misleći na Šabac 5. marta i duel sa ekipom BVSC iz Mađarske, tri dana kasnije. Od 3:3 serijom 4:0 Zvezda je prvi put pobegla, Partizan je prišao na 7:10 ali su crveno-beli sa nova četiri pogotka trijumf učinili ubedljivim.

VSS/Slobodan Sandić

Strelci za pobednički tim su bili: Subotić tri, Bursać, Vasić, Gogov, Vukićević po dva, Seman, Milojević i Radović po jedan a Kutajar dva, Bodiroga, Đokanović, Božović, Jauković i Gladović po jedan za Partizan.

U Šapcu je bilo izjednačeno samo u prvom poluvremenu. Šabac i Radnički su se smenjivali u vođstvu. Na velikom odmoru je bilo 5:5. Zatim je Radnički postavio odbranu za koju Šabac nije imao rešenje. Mirnim napadom Kragujevčani su napravili seriju 5:0 i obezbedili pobedu. U samom finišu domaćin je ublažio poraz 10:6 (4:3, 1:2, 2:0, 3:1). Radnički je gotovo sigurno obezbedio najmanje treću poziciju.

VSS/L.Lazarević

Strelci za Šabac su bili: Barać , Stanić , Mačić , Dragović , Stojanović i Korać , dok su golove za Radnički postigli: M.Janković, Stanojević i Vićković po dva, Adeišvili, Dadvani, F.Janković I Pljevančić po jedan.

Novi Beograd je savladao Vukove 19:5 (6:0, 6:1, 6:2, 1:2). Dobar trening šampiona pred evropske izazove. Golove za Novi Beograd su postigli: Skumpakis četiri, Filipović i Ćetković po tri, Martinović i Jakšić dva, Ćuk, Granados, Perković, Radulović i Lukić po jedan a za Vukove Smiljević dva, Trtović, Vitorović i Andrin po jedan.

VSS/M.Todorović

Plasman: Novi Beograd 15, Crvena Zvezda 14, Radnički 10, Šabac 5, Partizan 1, NBG Vukovi 0.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare