Zvezda obeležila jubilej, 10 godina od titule prvaka Evrope

Vaterpolo 5. jun 202315:59 2 komentara
Foto: Slobodan Sandić

Vaterpolo klub Crvena zvezda je koktelom i druženjem obeležio jubilej, deset godina od osvajanja titule prvaka Evrope. Početkom juna 2013, na bazenu Banjica u polufinalu je pobeđena Barseloneta, a u finalu favorizovani Jug 8:7.

Predstavnici kluba su dočekali goste među kojima su bili igrači: Denis Šefik, Nikola Rađen, Marko Avramović i Viktor Rašović, zatim predsednik VSS Viktor Jelenić koji je u to vreme bio predsednik kluba, Saša Vlaisavljević predsednik Skupštine VSS, Đorđe Đorđević izvršni direktor VSS, Zoran Avramović, generalni sekretar SD Crvena zvezda, aktuelni prvotimci Ivan Basara i Dušan Marković sa trenerom Aleksandrom Filipovićem i mnogi drugi…

Foto: Slobodan Sandić

Bile su to dve sjajne godine Crvene zvezde. Osvojeno je šest trofeja, po dve duple krune, Liga šampiona i Superkup. Posle toga crveno-beli su osvojili dva kupa Srbije.

U sastavu kojeg je sa klupe predvodio Dejan Savić su bili: Šefik, Draksimović, Pijetlović, Stojčić, Eškert, Rađen, Ranđelović, Ivošević, S.Rašović, Prlainović, Kljajević, Vapenski, V.Rašović, Avramović, Ćirković…

Foto: Slobodan Sandić

Da je Novi Beograd osvojio titulu klupskog prvaka Evrope, Zvezda bi naredne sezone bila učesnik grupne faze elitnog takmičenja, a sada će morati da se bori za mesto u grupi kroz kvalifikacije.