ŽVK Zvezda proslavila 10. rođendan, Savić stigao kao poklon

Vaterpolo 23. mar 202315:16 1 komentar
ŽVK Crvena zvezda/Slobodan Sandić

Ženski pogon Crvene zvezde je obeležio danas deset godina postojanja. Na konferenciji za medije prvi čovek kluba Dragana Ivković je govorila u rezultatima u protekloj deceniji i sa zadovoljstvom objavila kooptiranje u Upravni odbor proslavljenog srpskog stručnjaka, bivšeg selektora muške reprezentacije Dejana Savića.

Susretu sa medijima prisustvovao je i generalni sekretar Sportskog društva Zoran Avramović, pokazujući na taj način podršku koju ovaj klub ima u crveno-beloj porodici.

ŽVK Crvena zvezda/Slobodan Sandić

„Za deset godina smo pet puta osvajali duplu krunu, plus još dva nacionalna kupa uz veliki broj naslova u mlađim kategorijama. Želimo još veću masovnost, nadamo se da bi za nekoliko godina mogli da budemo učesnici evropskog takmičenja”, rekla je Dragana Ivković i nastavila:

„Sledi nam velika akcija, organizacija finalnog turnira Dunav lige i želim da se zahvalim bazenu 25.maj Milan Gale Muškatirović, upravi ovog sportskog centra i gradu na podršci. Zadovoljna sam što smo Upravni odbor pojačali nekolicinom ljudi a među njima je i Dejan Savić. Od njih ćemo moći da naučimo kako da realizujemo naše ciljeve“.

ŽVK Crvena zvezda/Slobodan Sandić

Uz čestitke za deseti rođendan Dejan Savić je rekao:

„Planovi i ciljevi definišu svaku organizaciju, ali velike ideje treba da se sprovedu u delo. Ženski vaterpolo kod nas mora da ima mnogo veću pažnju. U svetskom vaterpolu upravo ženski vuče muški. Kod nas je u zapećku. Treba da radimo na popularizaciji, da privučemo mnogo više devojčica kao bazu za dobijanje igračica i kasnije rezultata. Moramo da se okrenemo konkurenciji i da svi zajedno, pod jednom kapom, popularišemo ovaj sport. Imamo uzor među košarkašicama i posebno odbojkašicama. Treba nam strpljenje, preko noći ništa ne može da se uradi“.

ŽVK Crvena zvezda/Slobodan Sandić

Zoran Avramović, generalni sekretar SD Crvena zvezda je istakao zadovoljstvo zbog učešća na konferenciji:

„Vaterpolo je uvek kod nas bio uspešan, sa brojnim medaljama. To drugi sportovi nemaju. Odluka da se Dejan Savić priključi Upravnom odboru otvara veliku perspektivu, to je grudva koja kreće sa vrha brda. Ženski sport kod nas zaslužuje mnogo više pažnje. Prava je sreća što će Savić, zvezdaš od glave do pete, uneti svoju energiju, imidž, publicitet, harizmu i to preneti na one koji shvataju da u ženskom vaterpoli ima lepote i umeća. Ne tražimo rezultate, uspehe i pobede, nije sve u pobedama i porazima, postoji i očekivanje, reč ljubav i običan život koji zavisi od vas. Nema mnogo ovakvih primera u svetskom sportu. Drago mi je da smo na deseti rođendan našeg kluba praktično pioniri u tome da jedan veliki sportista, čovek koji zna da pobeđuje i osvaja i kako je biti prvi, da je sada pristao da deo sebe ubaci u ženski vaterpolo. Mislim da je ovim počela jedna lepa priča i da će ovo biti dobar primer, jer ženski sport postaje i jeste jako značajan.“

Konferenciji koja je završena druženjem prisustvovao je i veći deo prvotimki koje su darivane cvećem.

 

Komentari (1)

Vidi sve komentare