Vujošević za SK: Da ne pričamo u afektu i pod emocijama

Vesti Eurobasket 2022 12. sep 202211:58 11 komentara
Duško Vujošević, Svetislav Pešić
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Još jedno veče otrežnjenja, poput nedeljnog, septembarskog, kada je seniorska reprezentacija Srbije (ne)očekivano završila učešće u osmini finala Evropskog šampionata.

Povezane vesti

Već viđeno, na žalost, kao pre nešto više od godinu dana, u Beogradu, kada nije izborena olimpijska viza. Isti rival, Italija, veliki ulog, sličan način „ubijanja“ šutem, ali sa novim selektorom i kvalitetnijim sastavom. I, opet gorak ukus…

Od populističkih želja tipa „ma, zlatni smo“ do objektivnih procena mogućnosti izabranika Svetislava Pešića, dan posle, članovi mnogobrojne srpske košarkaške porodice, od igrača, trenera, funkcionera, skoro niko ne bi reč progovorio. Ili, eventualno na „kašičicu“.

„Vratio sam se sa odmora da bih kod kuće, u Beogradu, odgledao najvažnije utakmice Srbije. A desilo se, šta se desilo. Šta da vam kažem, pogledao sam i snimak utakmice sa azurima, mnogo mi je žao, jedan tužan osećaj,“kratko će Duško Vujošević za Sport klub.

Bez obzira na težinu situacije, tamne oblake nad nacionalnom košarkom, nekadašnji selektor SCG i Crne Gore, iskusno savetuje:

„Neka sve prespava. Nije dobro da pričamo u afektu i pod emocijama, to tek ne bi valjalo.“

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare