Dešanove misli o Zlatnoj lopti: Pogba, Mbape, Grizman…

Vesti 21. jul 201817:00 > 17:04
Claudio Villa/Getty Images

Trener svetskog prvaka, reprezentacije Francuske, Didije Dešan govorio je za medije o tome koji od njegovih igrača iz nacionalnog tima treba da budu uzeti u razmatranje kada se govori o laskavom priznanju koje se dodeljuje krajem godine.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

I Kilijan Mbape, koji je proglašen za najboljeg mladog igrača turnira, i Grizman postigli su po četiri gola na turniru, dok su Rafael Varan, osvajač Lige šampiona sa Realom, i Pol Pogba iz Mančester Junajteda igrali fantastično u eliminacionoj fazi turnira.

Dešan je insistirao da neki francuski fudbaler treba da dobije laskavo priznanje i prekine desetogodišnju dominaciju dvojca Lionel Mesi – Kristijano Ronaldo.

Grizman je potencijalni osvajač Zlatne lopte, on je zaslužuje„, rekao je Dešan, koji je uz Franca Bekenbauera i Marija Zagala jedini čovek koji je osvajao Mundijal i kao igrač i kao trener.

Zlatna lopta bi bila veoma dobra za njega, ali zaslužuju je i drugi francuski igrači. Što se tiče Varana, mislim da i on zaslužuje nagradu, ali nju uglavnom dobijaju napadači. Mbape je izvanredan, ali on tek ima 19 godina, imaće mnogo prilike da dođe bude laureat. Na kraju Pol – kada se ima na umu kako je odigrao turnir, mogu samo da vas zamolim da me ne pitate to pitanje više„, rekao je 49-godišnji trener.

Poslednji osvajač Zlatne lopte koji se ne zove Ronaldo ili Mesi bio je Brazilac Rikardo Kaka, koji je to nagrade došao 2007. godine. Antoan Grizman bio je treći u trci 2016. godine.