Nejmar: Ne mogu da budem i sudija i igrač

Vesti 22. jul 201812:08 > 12:12
Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool

Brazilski fudbaler Nejmar izjavio je da nije želeo ni da vidi loptu, niti gleda utakmice na Svetskom prvenstvu posle eliminacije svog tima od Belgije u četvrtfinalu.

Millennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Bio sam u žalosti, bio sam zaista tužan, ali tuga prođe. Imam sina, porodicu, prijatelje i oni ne žele da me vide kako se vučem okolo“, rekao je Nejmar za AFP.

26-godišnji Nejmar je, takođe, ponovio da su su priče o njegovom prelasku u madridski Real sve spekulacije. Brazilac je prošlog leta stigao u Pari Sen Žermen za rekordnih 222 miliona evra iz Barselone i postigao je 28 golova u svim takmičenjima. ‚Sveci‘ su osvojili ‚triplu krunu‘ u Francuskoj, ali je Nejmar zbog povrede stopala bio van terena od kraja februara do finiša sezone.

Brazilac je zbog svojih reakcija posle faulova tokom Mundijala postao meta podsmeha, ali kaže da je trebalo da ima veću zaštitu sudija.

Ljudi brže kritikuju one koji su faulirani, nego one koji su napravili faul. Otišao sam na Svetsko prvenstvo da bih igrao, pobeđivao protivnike, ne da bi me udarali. Kritike su preterane, ali sam veliki momak, navikao sam na to. Ne mogu da budem sudija i igrač, ali ima trenutaka kada bih voleo da mogu“, naglasio je Nejmar.