Dalić o sebi: Malo je 5 miliona za drugog na svetu

Vesti 22. jul 201820:04 > 20:06
Alex Livesey, Getty Images Sport

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić smatra da vredi mnogo i da je to dokazao plasmanom u finale Mundijala sa Vatrenima.

Millennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Prethodnih dana spekulisalo se da bi Dalić mogao da dobije posao čak i u Premijer ligi, kao i u reprezentacijama Japana i Egipta.

„Sviđalo vam se to ili ne, ja sam drugi najbolji trener na svetu i ta suma od pet miliona dolara godišnje za drugog na svetu jeste premala (kao selektor Hrvatske zarađuje 480.000 evra godišnje). Gledajte, novac mi je važan, ali nije moj motiv broj jedan. Ostalo mi je još dve godine ugovora i mogu da ostanem još toliko, ali doneo sam odluku da odem još posle turneje po SAD u martu“, rekao je 51-godišnji Dalić i dodao:

„Ne mogu da podnesem da o mojoj sudbini odlučuju ljudi koji su dvaput šutnuli loptu u životu. Ja sam nezavistan, neopterećen, ali ne mogu da dozvolim ikome da sye igra mnome i da pokuša da učini da budem otpušen posle samo dva meseca“.

Na pitanje koga su, osim njega, igrači najviše slušali, selektor Vatrenih odgovara:

Uvek je kapiten (Modrić) taj koji prenosi njihove zahteve meni i moje ideje njima. Kada sam hteo nešto da rešavam, onda bih zvao Ćorluku, Rakitića, Mandžukića i Luku, to su stariji igrači s kojima sam razgovarao o svemu pre nego što bih na kraju doneo odluku“.

Hrvati su eliminsali Dansku, Rusiju i Englesku pre nego što su u finalu izgubili od Francuske 4:2.

„Tužan sam zbog toga i biću tužan do kraja života. Ostaje žal što Hrvatska nije svetski šampion, a trebalo je da budemo zbog svog kvaliteta, kvaliteta svoje igre. Ipak, dragi Bog nije hteo da pobedimo. Nismo izgubili od boljeg tima, Francuska je samo imala više sreće“, zaključio je Dalić.