„Lens Strol nema veze sa životom, ni sa Formulom 1“ (VIDEO)

Dva incidenta u kratkom vremenskom razmaku dovela su do izlaska bezbednosnog vozila na Velikoj nagradi Kine – prvo se Valteri Botas zaustavio pored staze, a potom je Lens Strol u Aston Martinu izazvao veliki incident.

Finac je odustao na nezgodnom mestu, zbog čega je prvo istaknut period virtuelnog vozila bezbednosti, da bi to iznenađujuće bilo zamenjeno žutim zastavicama, da bi na kraju na stazu izašlo „bezbednosno vozilo“.

Usporavanje trke dovelo je do toga da većina vozača ode u boks, ali se na čelu ništa nije promenilo – Maks Ferstapen u bolidu Red Bula je vodio, ispred Landa Norisa u Meklarenu i vozača Ferarija Šarla Leklera koji su profitirali u odnosu na Serhija Peresa.

Nedugo pošto je trka nastavljena, došlo je do novog incidenta – vozač Aston Martina Lens Strol je udario pravo u Danijela Rikarda koji nije imao gde. Komentatori Sport Kluba Srđan Erceg i Pavle Živković nisu mogli da budu jasniji u svojim ocenama Strolovog poteza, što možete da pogledate u videu na početku.

Kanađanin je zbog toga kažnjen sa 10 sekundi, što je okarakterisao kao „smešno“, ali očigledno nije bio svestan svog postupka, kao i više puta do sada…

U isto vreme, odustao i drugi vozač RB tima Juki Cunoda, dok se Pjer Gasli u Alpinu okrenuo na stazi.

Veliku nagradu Kine pratite na Sport Klubu 1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare