Uživo na SK2: Udes Pereza i Hasovaca izazvao prekid (VIDEO)

Automoto - video 26. maj 202415:24 4 komentara

Velika nagrada Monaka u šampionatu Formule 1 prekinuta je već na startu zbog incidenta koje je izazvao udes vozača na začelju.

I Kevin Magnusen i Niko Hulkenberg su startovali iz poslednjeg reda jer su nakon kvalifikacija diskvalifikovani zbog nepodobnosti njihovih bolida tehničkim regulativama (zadnji kraj i DRS), a Perez je imao užasne kvalifikacije i bio je tik ispred njih.

Magnusen je pokušao da se probije na ulasku u drugu krivinu tamo gde mesta nije bilo i udario Čeka, da bi Hulkenberg samo naleteo na već postojeći rusvaj. Srećom, sva trojica su dobro i brzo su napustili bolide.

Nije to bio jedini incident – svojevrsnu „epizodu“ imali su i vozači Alpina Esteban Okon i Pjer Gasli, nakon čega se nekadašnji vozač Red Bula žalio na oštećenja bolida, a Okon je odustao.

Vozač Ferarija Karlos Sainc junior imao je kontakt sa Meklarenovim Oskarom Pjastrijem, posle kojeg je pogrešio i umesto da skrene nastavio pravo. Ispostavilo se da je uzrok tome bio probušen pneumatik.

Španac je i najviše profitirao zbog udesa – Gvanju Džou nije završio prvi sektor, pa je raspored ostao nalik onom sa početka i Sains je „vraćen“ na treću poziciju.

Direktan prenos gledajte na SK2.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare