"Žrtvovao nas je zbog Mesija… Ja uđem, on izađe"

Michael Regan, Getty Images Sport

Napadač Mančester Junajteda Zlatan Ibrahimović nazvao je Pepa Gvardiolu najinfantilnijim trenerom sa kojim se sarađivao u 20 godina dugoj karijeri.

Šveđanin je istakao da aktuelni menadžer Mančester Sitija nije znao kako da reši problem u ekipi, a naveo je i konkretan primer iz vremena provedenog u klubu iz Katalonije.

U prvih šest meseci postigao sam mnogo golova i osvojili smo dva Superkupa. Pvih šest meseci bili su idealni, a onda smo promenili taktiku i to mi nije odgovaralo. Razgovarao sam sa Gvardiolom i rekao mu da je zbog Mesija žrtvovao druge igrače. Odgovorio mi je da me je razumeo. Zatim me je postao na klupu za rezervne igrače. Onda opet i opet…„, kaže Ibrahimović.

Iskusni napadač naglašava da je Gvardiola prekinuo svaki kontakt sa njim.

Nije razgovarao sa mnom, čak nije ni gledao u mom smeru. Ako bih ja ušao u sobu, on bi izašao iz nje. Shvatio sam da to nema nikakve veze sa fudbalom. On je napravio taj problem i nije uspeo da ga reši„, istakao je i dodao:

Čitao sam da se ista stvar dogodila sa Mariom Mandžukićem i Samjuelom Etoom. Gvardiola nije najgori trener u mojoj karijeri, ali sigurno je najinfantilniji jer čovek treba da bude u stanju da reši problem“.

Tridesetšestogodišnji Ibrahimović je član Barselone bio od 2009. do 2011, s tim što je sezonu 2010/11. proveo na pozajmici u Milanu.