Matić: Mektomini će biti zvezda engleskog fudbala

Fudbal - video 16. dec 201713:26 > 13:41
Stu Forster, Getty Images Sport

Srpski reprezentativac Nemanja Matić pohvalio je mladog saigrača iz Mančester Junajteda Skota Mektominija, za koga je rekao da će biti nova zvezda Engleske.

21-godišnji vezista Mektomini je u sredu protiv Bornmuta prvi put počeo meč u Premijer ligi kao starter, a zajedno sa Matićem je kontrolisao sredinu terena Crvenih đavola. 

„Skot ima tačno ono što je potrebno da bude veliki igrač. On vredno radi svaki dan, a stalno se ugleda na starije igrače i od njih uči. Smatram da će biti zvezda engleskog fudbala i Mančester Junajteda, jer je rođen za ovaj posao“, rekao je Matić

Nemanja Matić je obećao i da će pomoći, koliko god je to moguće, mladom kolegi. 

„Kada sam bio mlad igrač pokušavao sam da kopiram starije – kako rade i kakvi su na profesionalnom planu. Ali svi smo različiti, ne možete da probate da uradite nešto samo zato što neko ima određen kvalitet, a vi imate drugi. Mislim da je mladim fudbalerima potrebna sloboda, ne bi trebalo na njih puštati dodatni pritisak. Oni taj pritisak imaju već jer igraju za Mančester Junajted“, dodao je Matić. 

Skot Mektomini je ponikao u mlađim kategorijama Crvenih đavola, a kako je rođen u Lankasteru logično bi bilo i da igra za Englesku. Ipak, poreklom je Škot, pa je ranije već najavljivao da bi u slučaju izbora reprezentacije izabrao Škotsku. On je prisustvovao treninzima škotskih mlađih kategorija, ali još uvek nije upisao nijedan nastup.