Rajt: Menadžent Arsenala totalno podbacio kod Sančeza

Getty Image/Charles Pertwee / Stringer

Čileanac je još letos želeo da napusti Tobdžije.

Nils Petter Nilsson/Ombrello/Getty Image

Mančester Siti želi da dovede Aleksisa Sančeza u junu, kao slobodnog igrača, kada mu istekne ugovor koji ima sa Arsenalom.

Građani su spremni da mu daju platu od 400.000 evra nedeljno, što će ga učiniti jednim od najplaćenijih igrača na svetu.

Čileanac je već mesecima na meti brojnih klubova, a čini se da skoro svi čekaju jun kada će biti slobodan da ga angažuju bez obeštećenja.

Kinezi su mu nudili ogroman novac da potpiše za njih u januaru, ali ih je bez razmišljanja odbio, dok sa Sitijem od letos vodi pregovore.

Jedini klub koji bi mogao i hteo da plati obeštećenje i dovede ga već u januaru u svoje redove je Pari Sen Žermen.

Međutim, Englezi pišu, da koliko god njihova ponuda bila primamljiva, napadač bi se pre odlučio za saradnju sa Gvardiolom, čiji rad ceni i uveren je da bi sa Mančester Sitijem mogao da osvoji brojne trofeje uključujući i Ligu šampiona.

Nekadašnji napadač Arsenala Ijan Rajt je nezadovoljan radom Arsenalovog menadžmenta i čitavom situacijom oko omalenog napadača.

„Sančez je jedan od najboljih igrača na svetu, za današnje fudbalske uslove vredi minimum 100 miliona evra, a u januaru će moći ako poželi da napusti klub za 25 miliona evra ili će na leto otići kao slobodan igrač kad mu istekne ugovor. Takva situacija nije smela da se desi, a upravo se dešava zbog lošeg poslovanja Arsenalovog menadžmenta“, rekao je Rajt.