Peti: Ozil – protraćen talenat

Tim De Waele/Getty Images

Nekadašnji vezista Arsenala i francuske reprezentacije Emanuel Peti govorio je za medije o trenutnom stanju u taboru „Tobdžija“, a posebno se osvrnuo na igre Nemca Mesuta Ozila.

Peti je u karijeri osima Arsenala nastupao za Monako, Barselonu i Čelsi, a sa Arsenalom je u sezoni 1997/1998. osvojio duplu krunu u Engleskoj.

Povezano

Menadžer londonskog kluba Unai Emeri insistira da ima veliko poverenje u Nemca, koji je iz Real Madrida došao za 40 miliona funti 2013. godine.

Čitava situacija sa Ozilom mnogo frustrira. Ne sećam se kada je poslednji put bio karakteristični čarobnjak na terenu. Sada postavljamo pitanja u vezi sa njim na koja svi već znamo odgovore. On je protraćen talenat, igrač koji ima velike psihološke probleme“, rekao je Peti.

Sećam se kako je francuska reprezentacija odigrala očajno na Mundijalu 2002. godine. Isto se dogodilo i Nemačkoj prošle godine, a Ozil je jedan od glavnih krivaca za taj neuspeh. Tako je igrao i u Arsenalu poslednje dve godine – jedan meč je odličan, pa četiri prosečan. Fizički je u dobroj formi, svi znamo da ima talenat i znanje, ali ako ne koristi mozak da bude ‚divan‘ igrač kojeg svi znamo, onda je gotovo“, izjavio je 48-godišnji bivši reprezentativac Francuske.