Kako je treći golman Sariju 'ukrao' svlačionicu…

Laurence Griffiths, Getty Images Sport

Iskusni engleski golman Rob Grin bio je treća opcija među stativama Čelsija tokom mandata Mauricija Sarija na klupi tima sa „Stamford Bridža“, ali je sa novinarima podelio jednu situaciju u kojoj se suprotstavio italijanskom stručnjaku.

Sari je u London došao posle izvanredne sezone u Napoliju, ali mu je mesto u Londonu bilo ugrženo nakon poraza od Mančester Sitija sa čak 6:0. Ipak, Sari je na kraju uspešno završio sezonu, a čak je i osvojio Ligu Evrope.

Grin, koji nije bio veliki faktor na terenu tokom te sezone, govorio je kako se nakon jedne utakmice našao u raspravi sa menadžerom.

Momci su bili snuždeni, govorili su da žele da pobeđuju, ali nisu ništa radili da to učine. ‚Ne mogu to da dozvolim‘, rekao sam. Okrenuo sam se ka Sariju i rekao sam mu da razumem da je u teškoj poziciji, ali i da ne mogu da ćutim. Govorio sam mu da nema plan B, da je on samo prelazno rešenje za menadžera, rekao sam mu da to misle i ostali igrači, ali da su uplašeni. Govorio sam 15 minuta i svi su mi posle rekli da sam bio potpuno u pravu. Čak su i njegovi tadašnji pomoćnici Đanfranko Zola i Karlo Kudićini rekli da je to bilo briljantno. Mnogi su ćutali zbog hijerarhije“, izjavio je Rob Grin.

Golman se povukao na kraju prethodne sezone u kojoj nije igrao na zvaničnim utakmicama, a u karijeri je pre Čelsija nastupao za Norič, Vest Hem, Kvins Park Rendžers, Lids i Hadersfild.