"Ferguson je želeo da Ronalda proda Barseloni"

Fudbal - video 19. apr 20200:54 > 15:05
Handout / Gettyimages

Nekadašnji predsednik Real Madrida Ramon Kalderon istakao je da čelnici Mančester Junajteda svojevremeno nisu želeli da Kristijano Ronaldo pređe u madridski Real, te da su ga ponudili Barseloni.

Aleks Ferguson nije želeo da Ronaldo ode u Madrid jer nije posebno voleo Real. To je bio rival i klub koji je osvojio sve ono što je on želeo da osvoji. Iako je i Junajted osvojio mnogo titula, Real ih je imao više. Zbog toga je Ferguson Ronalda ponudio Barseloni“, istakao je Kalderon, kojeg je na mestu predsednika ‚kraljevskog kluba‘ 2009. zamenio Florentino Perez, u intervjuu za „Al Majaden“ i dodao:

Barsa se obradovala toj mogućnosti, ali je Ronaldo bio izričit. Rekao je da ima dogovor sa Realom i da se to neće promeniti. Na papiru je stajalo da strana koja se ne bude držala dogovora drugoj mora da isplati 30 miliona evra“.

Portugalac je u julu 2009. prešao u Real, za koji je odigrao 438 mečeva, osvojivši između ostalog četiri puta Ligu šampiona i dva puta domaći šampionat. On od 2018. brani boje Juventusa.