Arteta: Siti nije uradio ništa loše da bi bio izbačen

Fudbal - video 14. jul 202018:16 > 18:18
Gareth Copley/Getty Images

Menadžer Arsenala Mikel Arteta smatra da je Mančester Sitiju mesto u Ligi šampiona jer je to pravo stekao igrama na terenu.

Za razliku od nekih drugih stručnjaka u Engleskoj, bivši pomoćni trener Mančester Sitija, a sada menadžer Arsenala, smatra da je pošteno što je Sud u Lozani poništio odluku UEFA o kažnjavanja „građana“.

Povezano

Nema sumnje o tome što se dogodilo. Mančester Siti u potpunosti zaslužuje da bude u Ligi šampiona, jer ono što su postigli na terenu je neupitno i ljudi koji su bili zaduženi za to pogledali su ceo slučaj i odlučili da oni nisu učinili ništa loše„, rekao je Arteta i dodao:

Dakle, imate dva aspekta koja su zaista jasna i transparentna, oni će ući u Ligu šampiona, jer to i zaslužuju zbog onog što su ostvarili na fudbalskom polju„.

Mančester Siti je najpre po odluci UEFA kažnjen sa dve godine zabrane učešća u evropskim takmičenjima i novčano sa 30 miliona evra, ali je odlukom Suda u Lozani to poništeno. Gvardiolin tim će sad moći da igra u Evropi, a novčana kazna je smanjena na trećinu te sume i iznosi 10 miliona evra.