"Siti ima finansijsku moć da dovede Mesija"

Fudbal - video 10. okt 202013:51 > 13:56
Octavio Passos/Getty Images

Jedan od čelnika Mančester Sitija Omar Berada najavio je da će ’Građani’ pokušati da u svoje redove dovedu Lionela Mesija narednog leta, ukoliko Argentinac i dalje bude želeo da napusti Barselonu.

Mesi je bio na korak od odlaska sa „Kamp Noua“, a Siti se pominjao kao njegova sledeća destinacija, najviše zbog menadžera Pepa Gvardiole. Međutim, usledila je višenedeljna rasprava dve strane i na kraju argentinski fudbaler nije imao drugog izbora osim da ostane u katalonskom klubu.

Povezano

U Sitiju su dugo čekali rasplet cele sage, a uprkos tome što u engleskom klubu nisu ni dobili šansu da pokušaju da privole Mesija da dođe, Berada kaže da su ’Građani’ spremni ukoliko Argentinac odluči da dozvoli da mu istekne ugovor.

On je najbolji fudbaler na svetu, najbolji u svojoj generaciji. Smatram da bi svaki klub na svetu voleo da ima mogućnost da ga dovede u svoje redove. On je verovatno izuzetak među potencijalnim investicijama koje nas čekaju. Ali, naši planovi su završeni što se tiče sadašnjeg tima, a razmatraju se mogućnosti koje bi mogle da se pojave. Za svaku poziciju moramo da budemo spremni pošto je mnogo stvari koje mogu da se dese, ali u isto vreme verujem da imamo finansijsku moć i sistem koji bi omogućio takvu investiciju ukoliko bude potrebno“, naglasio je Berada.

Mesi je u redove Barselone stigao kao 13-godišnjak, a sa katalonskim klubom je osvojio 10 titula u La Ligi, a četiri u Ligi šampiona, uz šest trofeja u Kupu kralja i tri na Svetskom klupskom prvenstvu.