Sol Kempbel: Virdžil je ljudsko biće

Fudbal - video 11. okt 202012:28 > 12:33
Peter Powell - Pool/Getty Images

Sol Kempbel je za Atletik govorio o velikim poteškoćama koje timovi Premijer lige ove sezone imaju sa svojim odbranama. Jedna od stvari na koje je čuveni štoper obratio pažnju je Liverpul čija je odbrana primila sedam golova u duelu protiv Aston Vile.

U utakmici sa Vilom Virdžil Van Dajk je posebno loše izgledao i uopšte nije ličio na onog igrača koji je bio stub odbrane Liverpula i cele ekipe.

Znam da je Van Dajk imao loš meč sa Vilom, ali on se ističe jer nejgova glava i ramena štrče u odnosu na sve ostale. Zapitam se zato da li mu to istovremeno i smeta. On je kompletan igrač na toj poziciji i sve što radi deluje da radi sa lakoćom, ali možda nije imao dovoljno izazova pred sobom. Kao kada u kriketu udarač dobije sporu lopticu„, kaže Sol Kempbel za Atletik.

Ako ne brineš o napadačima koji idu na tebe, nekad spustiš gard. To je ljudska stvar. Možda je to spustilo malo ekipu Liverpual gerealno. Siguran sam da će Jirgen Klop to preopoznati i da će ih vratiti na pravi put„.

Povezano

 „Interesantno bi bilo da vidim Van Dajka da igra u moje vreme kad je bilo sjajnih centar halfova: ja, Džon Teri, Toni Adams, Martin Kion, Džejmi Karager, Kolo Ture, Jap Stam, Rio Ferdinand. Bilo bi zanimljivo videti kako bi se ukloptio sa tim momcima. Imali smo Faulera, Ednija Kola, Jorka, Ovena, Širera, svi su išli na nas različitim načinima. Da ne pominjem ogromne defanzivce koji lete na tebe u prekidima. Moraš da budeš hrabar u vazduhu, ako nisi uništiće te. Bili su brzo, jaki, visoki… Svake nedelje test. Verujem da bi Van Dajk bio u redu, nosio bi se sa tim ali bi bio pod pritiskom„, dodao je Kempbel.