Gvardiola potpisao novi ugovor sa Sitijem

Fudbal - video 19. nov 202013:52 > 13:54
REUTERS/Phil Noble

Pep Gvardiola i Mančester Siti su dogovorili produžetak saradnje pa će tako Katalonac ostati menadžer "građana" najmanje do leta 2023. godine.

Aktuelni ugovor Pepa Gvardiole je isticao na kraju sezone 2020/21. Ona baš i nije počela najsrećnije po Mančester Siti, ali uprava kluba ima veliko poverenje u Gvardiolu koji je došao još 2016. godine. On je već u klubu petu sezonu i nastaviće da sarađuje sa „građanima“. Ukoliko bude ispunio obe godine novog ugovora to znači da će u klubu provesti čak sedam godina.

Siti se ponosi činjenicom da je Gvardiola od dolaska potpuno izmenio igru tima i da je doneo veliki broj trofeja i značajnih rekorda. Siti je dobio 181 meč od 245 koliko ih je vodio Pep i ima procenat pobeda od skoro 74 odsto.

Inače petogodišnji angažman koji Pep do sada ima je već njegov najduži u trenerskoj karijeri.

Od kada sam došao u Mančester Siti uvek sam se osećao dobrodošao. Od kada smo zajedno napravili velike stvari, davali golove, dobijali mečeve i osvajali trofeje, zajedno smo veoma ponosni na uspehe. Imati takvu podršku je najbolja stvar koju menadžer može da ima. Imam sve što želim u jednom poslu. Izazov je da napredujemo i da se razvijamo i veoma sam uzbuđen što ću pomoći Sitiju u tome„, kazao je Gvardiola po potpisivanu novog ugovora.