Meireleš napušta 'Enfild'?

Vezni fudbaler Liverpula Raul Meireleš mogao bi da napusti taj klub pošto novi vlasnici kluba nisu ispoštovali nezvanični dogovor koji je Portugalac postigao sa prethodnom upravom da u slučaju dobrih igraa u crvenom dresu, dobije poboljšani ugovor.
Meireleš je došao iz Porta za sumu od 11,5 miliona funti, a Liverpul bi mogao da ga proda za 13 miliona. Po glasovima navijača, Meireleš je proglašen za najboljeg igrača sezone, a najbolje igre prikazao je po dolasku Kenija Dalgliša na kormilo kluba. Zbog velike želje da igra u Premijer ligi, Meireleš je pristao na nešto nižu platu, ali je postojao usmeni dogovor da će ona biti povećana u slučaju dobrih igrara.
Portugalac je bio starter na 32 utakmice, uz pet postignutih golova i pokušaj da se uspostave razgovor sa Fenvej Sports Grupom nisu bili uspešni, pa je Meireleš navodno obavešten da je za prodaju. Po navodima britanskih medija, Juventus je već poslao ponudu gde je ponudio Brazilca Felipea Mela ili bivšeg igrača Liverpula Muhameda Sisoka, ali ‘crveni’ su rekli da ih interesuje samo novac.
Eventualni odlazak Meireleša potvrdio bi stav Dalgliša da klub izgradi na domaćim talentima – Džordan Henderson je već doveden, a očekuju se dolasci i Stjuarta Dauninga i Čarlija Adama.
Sam Meireleš je rekao da je zavoleo Liverpul i navijače, ali da nije siguran da ga u klubu smatraju za bitnog igrača.

Author: M.T.